用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 屯門揀校
樓主: bb363597
go

屯門揀校

醒目開學勳章

sy719th 發表於 19-4-24 01:15
屯官同屯天邊間博得過!有人話兩間也未咁受b1生喜愛,我想博吓
屯天應該唔係B1

mcdullyiu 發表於 19-4-24 14:04
屯天應該唔係B1

只可算係極受歡迎 B2 校啫  

回覆樓主:

過好多band1生也將屯天放保險線,如果係咁,分分鐘band2同學放乙一也微吧!

回覆 bb363597 的帖子

請問名次幾多是band2? 幾多是band3?

elbar 發表於 19-4-22 21:36

錯誤;對b2生來說,乙1 譚機會較劉高
可否詳細解釋,我也以為劉比譚會較高,因為劉相對少左男仔,出年到細囡升中,謝謝!

go111kmf 發表於 19-5-3 17:06
可否詳細解釋,我也以為劉比譚會較高,因為劉相對少左男仔,出年到細囡升中,謝謝! ...

出年情況要出年再計算  

go111kmf 發表於 19-5-3 17:06
可否詳細解釋,我也以為劉比譚會較高,因為劉相對少左男仔,出年到細囡升中,謝謝! ...

路過,譚中係band 1b中學收生要求幾高,自行都唔係個個見, band one學生擺第一 都唔係必入, 仲有聯繫小學,
而劉金龍只算 band1尾 band2頭中學, 唔算好受歡迎, 多數band2女仔先選呢間, band1女仔只會擺第五至第六……
兩間受歡迎程度好唔同, 聽下啲中學簡介會就會知咩事
我哋小學排中學,四大中學之後就係譚中

梁植偉係b2中喎

dicklau26 發表於 19-7-18 00:38
梁植偉係b2中喎

梁植偉2019年DSE成績B2C/3A

整體2+: 76.7%

三大聯招: 1/108 (0.93%)
八大聯招: 6/108 (5.56%)

UGC-funded 6
SSSDP 8
自資 2
聯招學士: 16/108 (14.81%)

本地大學: 11/108 (10.19%)

校務報告 (p.63)
https://www.blcwc.edu.hk/attachment/pub/1575013184RFyRr.pdf

Moneyho 發表於 19-4-25 20:04
回覆 bb363597 的帖子

請問名次幾多是band2? 幾多是band3?

全港 B1/B2/B3 各1/3
同區 B1/B2/B3 各1/3
校內 B1/B2/B3 各校不同