用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 TTCA 基崇2019-20 揮手區
go

TTCA 基崇2019-20 揮手區  

如題...

masterunion 發表於 19-4-11 10:06
如題...

Hi

希望佢地ENJOY完全 唔同既中學生活吧

masterunion 發表於 19-4-11 10:06
如題...

Hi, 今日疊埋心水,刪了張統一報名表草稿交回學校....入讀崇真

刪了張統一報名表草稿交回學校....入讀崇真 x 2

hello 大家好...從來無諗過要交張統一報名表,

jerryleung18 發表於 19-4-13 12:53
hello 大家好...從來無諗過要交張統一報名表,

有直資offer,唔係都要放嗰張表返學校嗎?

引用番之前老師在另一帖既資料, COPY 番過來比大家查閱

1/6 為中一新生註冊日

16/7 為全港中學的中一入學前香港學科測驗,請預留時間出席。報讀普通話班的同學,當日亦會進行普通話能力測試。

其餘新生活動於8月舉行,所有迎新活動日期以新生註冊日當日公佈為準。

回覆樓主:

報到一下,大家多多指教!  我個係男生來的!

報到!
8月5到16是S1 Bridging course. 唔知係返全日還是半日呢?

奔跑的蛋治 發表於 19-4-26 15:32
報到!
8月5到16是S1 Bridging course. 唔知係返全日還是半日呢?
我也不太肯定...

學校已於5月10日寄出新生註冊日詳情, 大家留意下信箱

hi.... 大家好...小兒9月都會入讀崇真...請多指教!!  我係Fanny...
12/5 -- 3.58kg, 14/6 -- 5.18kg, 28/6 -- 6.13kg, 12/7 -- 6.35kg, 20/7 -- 6.68kg, 12/8 -- 7.31kg, 24/9 -- 8.33kg, 26/11 -- 9.03kg, 19/2 -- 9.75kg, 22/3 -- 9.6kg, 13/5 -- 9.86kg

早,小兒是黃社成員。請各位多多指教

masterunion 發表於 19-6-1 09:31
早,小兒是黃社成員。請各位多多指教
Hi, 小女是黃社成員, 請各位多多指教!

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

Hello! 我地都係黃色,你地有冇報bridging course?

paulalover 發表於 19-6-6 09:55
Hello! 我地都係黃色,你地有冇報bridging course?

Hello, 小兒是紅社,已報bridging course
請問大家7月9日放榜日,是否不須要到崇真交放榜文件?

paulalover 發表於 19-6-6 09:55
有丫.. 順便比佢認識下新同學