用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 數研
樓主: hillhillbaby
go

數研 [複製鏈接]

little_yolky 發表於 19-4-23 08:21
乜你果個咁架?!換咗佢啦!我果個到時到候就催我俾測考範圍,又會測考前同我講佢哋邊度最弱,測驗卷都有 ...
請問你女女是否係大埔數研補數學?跟哪個老師呢?我個仔數學好飄忽,有時86,88,有時69,大起大落得好緊要,已經請咗私補都冇乜大起色,請轉去數研睇下有沒有幫助。謝謝您先!

mylittleson 發表於 19-4-29 17:06
請問你女女是否係大埔數研補數學?跟哪個老師呢?我個仔數學好飄忽,有時86,88,有時69,大起大落得好 ...

同我細女一樣喔。我細女補咗一年,都試過一次69,其他都係8X。呢D小朋友好奇怪既。

回覆 IloveJJ 的帖子

對不起! 其實唔係好明, 如8X分 為何仍似好有問題...? 還擔心, 合格分數不是60分嗎? 人生路是很長的, 成功與否不只在一定要高分, 千萬不要給自己或小朋友壓力, 身心很重要, 自主/快樂/ 能力感, 童年快樂很重要.

little_yolky 發表於 19-5-4 23:37
同我細女一樣喔。我細女補咗一年,都試過一次69,其他都係8X。呢D小朋友好奇怪既。
...

係超奇怪,永遠錯保險線嗰d分。對住佢我真係策手無策。

街外英文數練習不多,請問數研的英數練習好吾好?
‹ 上一主題|下一主題