用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田b1男生選擇
樓主: carey110
go

沙田b1男生選擇  

carey110 發表於 19-4-10 22:08
佢係band 1B生呀!

肯定B1b就唔怕啦,正常唔會跌太多去到B2.

醒目開學勳章

YmOra 發表於 19-4-10 21:59
佢上面有講係從"北區"轉過嚟!

pmed u

醒目開學勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 19-4-10 22:10
肯定B1b就唔怕啦,正常唔會跌太多去到B2.

唔該晒你哋為我解答呀,使我減輕咗疑慮

carey110 發表於 19-4-10 22:15
唔該晒你哋為我解答呀,使我減輕咗疑慮

如果你肯定小朋友屬B1. 就唔驶乙3咁快排胡忠。
Good Luck !

醒目開學勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 19-4-10 22:18
如果你肯定小朋友屬B1. 就唔驶乙3咁快排胡忠。
Good Luck !

請問如果咁樣,乙三有冇其他提議呢?係咪再放多間1c學校去乙三度?

carey110 發表於 19-4-10 22:22
請問如果咁樣,乙三有冇其他提議呢?係咪再放多間1c學校去乙三度?
可放沙官或郭得勝

carey110 發表於 19-4-10 20:57
想請問下如果乙一沙循,乙二鄭榮之,乙三胡忠,咁樣排ok ma? Thx

假如,孩子屬B1b或B1c學生,乙2可以考慮"林裘謀"。

洋蔥頭媽咪 發表於 19-4-10 22:25
可放沙官或郭得勝

carey110 發表於 19-4-10 22:22
仲有如果你肯定小朋友屬B1,就唔使咁早排B2,因為大抽獎系B1生抽晒先到B2生,可以排多幾間B1先放B2。

其實,樓主可以响學校探聽下以往有無人試過抽入沙田區B1中學,並且屬Band幾學生以作參考,看看跌Band程度有幾多嘛!

YmOra 發表於 19-4-10 22:26
如果樓主小朋友屬1C又誇區有機會跌band嘅話,咁排位就完全唔同曬,絕對唔可以咁排,因為B2生揀晒B1,通常都唔知會派左去邊。

醒目開學勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 19-4-10 22:25
可放沙官或郭得勝

唔該晒你嘅意見,等我再研究下先

醒目開學勳章

YmOra 發表於 19-4-10 22:26

但...林裘謀係咪B1A嚟呀??

洋蔥頭媽咪 發表於 19-4-10 22:32
如果樓主小朋友屬1C又誇區有機會跌band嘅話,咁排位就完全唔同曬,絕對唔可以咁排,因為B2生揀晒B1,通常都 ...

如果林裘謀响乙2仍然有位剩,不是搏林裘謀好過鄭榮之嗎?

carey110 發表於 19-4-10 22:38

不,是B1b。

醒目開學勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 19-4-10 22:27
仲有如果你肯定小朋友屬B1,就唔使咁早排B2,因為大抽獎系B1生抽晒先到B2生,可以排多幾間B1先放B2。 ...

明白,咁等我睇下邊間會較適合阿仔先

carey110 發表於 19-4-10 22:38

點解我推薦"林裘謀",係因為"林裘謀"和"沙循"好似。

YmOra 發表於 19-4-10 22:39
如果林裘謀响乙2仍然有位剩,不是搏林裘謀好過鄭榮之嗎?

唔排除可能有少量位,但機會唔算太大,放鄭榮之、郭得勝或沙官就穩陣好多。

YmOra 發表於 19-4-10 22:43
點解我推薦"林裘謀",係因為"林裘謀"和"沙循"好似。
别忘記林裘谋位置較佳比沙循熱,放乙2去年已有人入唔倒。

洋蔥頭媽咪 發表於 19-4-10 22:45
唔排除可能有少量位,但機會唔算太,放鄭榮之、郭得勝或沙官就穩陣好多。 ...

明白。