用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 深水埗KL2如果乙一填上智、乙二填聖母玫瑰,會否太進取 ...
go

深水埗KL2如果乙一填上智、乙二填聖母玫瑰,會否太進取?  

KCBB 發表於 19-4-10 16:10

深水埗Band 1女生很多都咁填,真的要看大家的運氣。

選了這兩間,就不用選銘賢,因為没有機會了!

WilliamCheung05    發表於 19-4-10 20:31

我覺得不要選上智(如果你中一自行分配有2nd in 就建議你可以填),如果沒有的話就不要填了,風險很大

WilliamCheung05 發表於 19-4-10 20:32
我覺得不要選上智(如果你中一自行分配有2nd in 就建議你可以填),如果沒有的話就不要填了,風險很大 ...

請問點解有2nd in就可以填?自行同乙一其實有乜嘢關係?thx

WilliamCheung05 發表於 19-4-10 20:32
我覺得不要選上智(如果你中一自行分配有2nd in 就建議你可以填),如果沒有的話就不要填了,風險很大 ...

上智简介会唔係講如果肯定係band1, 又好鍾意上智既話,禁自1甲1同乙1都应揀佢咩?睇唔到有乜风險,除左唔係band1生~

ferrari2007 發表於 19-4-10 20:54
請問點解有2nd in就可以填?自行同乙一其實有乜嘢關係?thx
如果肯定係band1, 無二面就更加要係乙1搏啦,係咪?

Yanamami 發表於 19-4-10 20:58
如果肯定係band1, 無二面就更加要係乙1搏啦,係咪?

但係嗰位樓主係話冇second in唔建議填乙一,我想了解下2者係乜嘢關係

回覆 ferrari2007 的帖子

這樣可以確定上智對你的女女選擇,如果有第二就代表你的女女有能力

WilliamCheung05 發表於 19-4-10 21:20
回覆 ferrari2007 的帖子

這樣可以確定上智對你的女女選擇,如果有第二就代表你的女女有能力 ...

原來係咁!但冇2nd in可以有好多因素嘅,唔一定係能力問題
我仲以為有second in對放落乙一有利添

咁幾時填間band 2呢?

除左驚讀唔上,諗唔到會有乜風險。。。

王家爸爸    發表於 19-4-11 10:35
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

我都係咁填,老師話正常

Yanamami 發表於 19-4-10 20:57
上智简介会唔係講如果肯定係band1, 又好鍾意上智既話,禁自1甲1同乙1都应揀佢咩?睇唔到有乜风險,除左唔 ...

請問學校幾時會知我有無揀佢111?
係咪要去到叩門先知?

如果我想甲一博下,但我之前揀佢自二
機會同自一甲一都揀佢的同學仔有無分別?

煩惱緊甲一應揀自一/自二
兩間都心儀
自一位少
自二位多d
咁是否甲一揀自二機會大d?

yauling 發表於 19-4-11 08:13
請問學校幾時會知我有無揀佢111?
係咪要去到叩門先知?

叩门都係講实力,不講所謂誠意。学校唔会理,亦唔会知你係咪111,叫你111只係增加你女入讀机会。点為指多d位?间间中学甲部都係得学位既10%,多極有限?

brima 發表於 19-4-11 08:03
我都係咁填,老師話正常

但我哋老師話這樣很進取,因為出生率高!風險比去年大(emoji)

Welcome to my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kcbb2007

brima 發表於 19-4-11 08:03
我都係咁填,老師話正常

你這樣填乙三已經放band 2?

Welcome to my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kcbb2007

回覆樓主:

唔係,繼續填band 1, 可能6先填德雅
博埋佢!

想問下band 1b or 1c如樓主甘排法機會大嗎?定1A先甘排?

0030 發表於 19-4-11 10:25
想問下band 1b or 1c如樓主甘排法機會大嗎?定1A先甘排?
大抽獎無所謂乜band1abc啦,只要你係band1 加隨机no靚就掂哂。

brima 發表於 19-4-11 08:54
唔係,繼續填band 1, 可能6先填德雅
博埋佢!

正確如果填埋其他區band 1, 德雅可以放後D