用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 我可以點做
樓主: profitwong
go

我可以點做  

醒目開學勳章

IloveJJ 發表於 19-4-15 12:26
係呀!你都知我直話直說,聽過你講日常生活自理,就知你哋係太照顧。我大仔咪一樣0運動細胞,體育攞D,手 ...
你仔評估過係asd? asd都唔一定肌張有問題,你仔做到咁多動作應該都唔太差。
btw 教踩單車嘅阿叔應該係響柴灣,唔好去錯筲箕灣。

醒目開學勳章

little_yolky 發表於 19-4-15 12:15
可能係我哋照顧得太好,所以兩個都唔識踩。家姐仲要運動細胞=0,去公園玩,跑步跌親要跌到入醫院⋯
...
我當初去單車公園租架無輔助轆嘅單車,阿仔初頭係咁跌瓜瓜嘈,但見到細個佢嘅都得,跌跌下就識踩,前後唔使半個鐘。
之後仲話如果好似在場啲c9一把年紀先學會好瘀(個c9好似聽到黑晒面),好彩自己幾歲時已學識。

回覆樓主:

而係借用婦女既直覺判斷去進行教育既不科學,最最最。。。

Xxxxxx

點解要講「婦女」的直覺判斷去進行教育既不科學,最最最。。。

莫非「非婦女」的直覺判斷去進行教育就科學。

憑直覺判斷去進行教育不科學,根本沒有爭議性。加上婦女,就是不必要的扯到性別上。大男人特徵。

其實,有邊個可以每天做任何決定前有齊科學分析?沒有充分科學分析便是直覺了。老師教過一千幾百學生的經驗,未經科學方法証實,也是以偏概全。憑直覺的教育一定有問題麽?

醒目開學勳章

IloveJJ 發表於 19-4-15 13:01
係ADD先啱  我剩係記得叫「專注力不足」
佢係有肌張問題,由細到大,好多教練都有講,今年去check ...

所以咪話你仔有毅力,我仔資質差又懶,運動從未持續過

ar_mak 發表於 19-4-15 14:38
你講你個仔,我永遠都唔夠你講架啦,所以你地都好喜歡講自己仔女,一有咩衣郁,就話:佢係我個仔(女),點會唔清楚 ...

你咁鍾意講人地仔女嘅,又唔分析下你個仔?

ABC-DAD    發表於 19-4-15 15:19

ar_mak 發表於 19-4-15 14:35
拿,係咪我講咩野係唔重要,而係你睇完會諗到D咩先係重要囉~

PS笑話一則,隨書附送. 屋企裝修果陣,婦人Y同個 ...

唔係睇完你講,係不嬲日常鎖事对我都不重要,所以我唔会日日ee哦哦。乜睇到自己禁重要你幾时见我係度问,吔,xx校 vs zz校边间好?阿女升中買乜書包好?阿女高中点揀科好?JUPAS其实点填法?無呢~

HK家下d納米楼,做大衣櫃真好奢侈。

ar_mak 發表於 19-4-15 17:07
喂,呢D野你自己講係就係架啦,唔通我呢埋係個衣櫃入面日日監視住你咩~!
我係度好有誠信㗎,無人会懷疑我㗎~

ar_mak 發表於 19-4-15 17:05
你睇你開心到呢~哈哈~

你寫野風趣幽默緊係好笑啦,見你咁耐唔出聲以為你俾人點左穴