用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 我可以點做
樓主: profitwong
go

我可以點做  

Diversifyedu 發表於 19-4-14 11:32
我係認真咗  

對於兒童成長中家長幾時係tutor幾時係mentor可以作深層討論,因每人性格/背景/環 ...
把囗生係人地头上啊~现代女性好有自信既,唔洗認同,自己為自己決定負責。所以結論係有d唔值得伤神言論,望完笑下就算,否則有d比女人更女人既会持續爭論,沒完沒了。

回覆 Yanamami 的帖子

多謝你

ar_mak 發表於 19-4-15 10:37
噓~咁你兩個女仲未踩到你條底線姐~拿,你試下由我去寫"做錯D咩呢個LIST" , 我諗你嘈到拆天都似!

PS:你講果D ...

著埋校服瞓算唔算碎料?攞埋碗飯入房边食边煲劇算唔算?水壺-星期先洗-次?唔冲凉就瞓?

ar_mak 發表於 19-4-15 10:33
係呢度連埋JJ網友果度一併去講(差不多既野唔分兩段回覆,JJ網友不要見怪). 當你地既小朋友去到某個位置,例如 ...

近日,因為考完呈三,成績出埋,大抽獎草稿搞定,百無聊賴,夜闌人靜時就會胡思亂想——阿女係咪可以再好D呢?yovin仔仔就係阿媽教得好,D作文多麼好!阿女咁平庸係咪阿媽我太懶呢⋯⋯不斷反思。

其實依家都唔錯,比上不足 比下有餘。當然係想再好D,所謂沒有最好,只有更好。

ar_mak 發表於 19-4-15 11:27
真係比你激死.

你睇下個女個衣櫃入面有冇收埋個男人.

一般所有野都唔会令我睇唔过眼~無理佢既行為有無影響社交發展……大概無,见佢好多朋友下~

乜你接受到个女收埋个男人係衣櫃入边咩?你都係个好好另类daddy. 失敬呵!呢度講紧阿仔唔喜歡阿媽搞佢d野都係日常鎖事,禁梗係用番鎖事去比較,唔会用吸毒、援交、逃学、偷拍……之类做例子啩……你都無解既~

8歲我好介意㗎,18歲唔到我介意,28歲-d都唔介意。

Yanamami 發表於 19-4-15 11:41
一般所有野都唔会令我睇唔过眼~無理佢既行為有無影響社交發展……大概無,见佢好多朋友下~

乜你接受到个 ...

反而28歲仲未拍拖,擔心多D就真。

IloveJJ 發表於 19-4-15 12:12
所以我咪話你誤會我囉(話我係照顧周周)!
你知我點教我仔踩單車嘛?我除了一開始推佢幾個圈,佢做唔到,跟著 ...

可能係我哋照顧得太好,所以兩個都唔識踩。家姐仲要運動細胞=0,去公園玩,跑步跌親要跌到入醫院⋯

IloveJJ 發表於 19-4-15 12:15
我支持你呀!其實eviepa個女小學都作得普通啦!到大學都可以作得咁好,有得必有失。
...

望係咁望⋯⋯

有時覺得現今聽歌,有啲 濫竽充數嘅反而好多人聽, 物以罕( 濫 先至係)為貴啩。

little_yolky 發表於 19-4-15 12:12
反而28歲仲未拍拖,擔心多D就真。

少有咯~最遲入U总会有得拍~唔太担心,唔到你担心,亦都唔会担心。阿女大病过後,还原基本步,我-切都唔会担心,只求佢健康。