用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 油尖旺B1女生
樓主: slky1212
go

油尖旺B1女生 [複製鏈接]

mw7183 發表於 19-4-18 23:17
師姐
其實都唔一定
我仔舊年有b2女同學派入聖瑪利,當我經歷左我仔舊年之後,到底派位個機制系點只有教育 ...

我 都覺得當年自己冇搏盡有點傻, 好似我同你講嘅一樣, 派信義同派咗落band3其實都叩門㗎喇, 除非你自己連信義都扣唔到就抵死啦 ,無理由咁冇信心, 明明知道唔少同學後自己咁多都考到隔離, 但當自己落住嗰陣又硬係蛇呱喎。
我當年有諗過乙三攝聖mary落去, 後來放棄咗

mw7183 發表於 19-4-18 23:17
師姐
其實都唔一定
我仔舊年有b2女同學派入聖瑪利,當我經歷左我仔舊年之後,到底派位個機制系點只有教育 ...
補多一句,怕其他人誤會
機會幾時都有, 雖然會好少好少, 要博嘅話風險就好大,自己 要有本錢去叩門先好 搏盡 ^^

Chowying 發表於 19-4-18 23:46
補多一句,怕其他人誤會
機會幾時都有, 雖然會好少好少, 要博嘅話風險就好大,自己 要有本錢去叩門先好  ...

對啊,有實力其實唔怕既,畢業試都要考好,填晒岩小朋友程度就唔會後悔,我自己舊年都太保守,我當時又對自己個仔無咩信心根本唔知道佢原來唔係差,我直到佢讀完上學期成績表出來先知原來佢讀到,而家先明白派位當日點解佢咁傷心同不憤.聽佢講有啲好運派到既同學讀得辛苦,所以其實揀岩程度既學校好緊要的.
哲哲寫真 哲哲私相集

回覆 mw7183 的帖子

我仔現在都怕入間大熱的,會跟唔上。佢就揀左一間次熱的。我尊重佢嘅決定。而且揀間次熱的,派位當日可能壓力冇咁大。以後若讀得好,都可以考插班的。

babywoman 發表於 19-4-19 09:59
回覆 mw7183 的帖子

我仔現在都怕入間大熱的,會跟唔上。佢就揀左一間次熱的。我尊重佢嘅決定。而且揀間次 ...

對啊,讀到佢會有自信
哲哲寫真 哲哲私相集

咁可以請教大家,如油尖旺band 1男生,可以點排?

請問其實叩門時,學校會否知你填佢甲丶乙第幾位呢?

花花公仔 發表於 19-4-29 18:28
請問其實叩門時,學校會否知你填佢甲丶乙第幾位呢?

學校會叫你影比佢睇
大抽獎果份表格
自行你有揀學校就有資料
哲哲寫真 哲哲私相集
‹ 上一主題|下一主題