用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 他區中學位DEL
go

他區中學位DEL  

「可供選擇的他區中學 」 是不是年年不同 ?

babyhazel106 發表於 19-4-8 13:22
Kln3, B1B 女仔
1迦密

如果肯定自己係B1, 我覺得你都唔係好搏啫, 我仲打算除咗男校, 全部B1填晒落去添。

BTW, 今年個學位分配表出咗啦喎。

Kln3,  B1B 女仔
1迦密

「可供選擇的他區中學 」 是不是年年不同 ? 應該大致上一樣.

KLN3 都有成9X%抽入B1, 有足夠位, 可以搏下.

回覆 pccw2017 的帖子

今年西貢區得返一間香島.  學校今日先通知呈3後總排名. 聽日就要交DRAFT. 好彩阿仔呈3確認入返B1 POOL. 我都諗住填晒所有本區同他區B1.. 等星期三見老師比COMMENT再算.  

Kln3,  B1B 女仔
1迦密

他區B1位亦可以盡填,只是需要諗諗點把十幾間B1(本區+他區)中學排次序而矣。

KEROROBB 發表於 19-4-8 16:42

今年西貢區得返一間香島.  學校今日先通知呈3後總排名. 聽日就要交DRAFT. 好彩阿仔 ...

嘩!程序咁急趕嘅?!好易亂好易出錯。

今年西貢區得返一間香島.  學校今日先通知呈3後總排名. 聽日就要交DRAFT. 好彩阿仔 ...
今年EDB攪乜呢?

往年係4月中先派資料, 4月底至5月頭先要交表返中學

有古怪......

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

你地學校咁趕, 我地學校聽日先派表呢!

可能學校怕我地放長假期會整唔見張表 !? 所以聽日交DRAFT, 下星期一交正張

KEROROBB 發表於 19-4-8 17:25

可能學校怕我地放長假期會整唔見張表 !? 所以聽日交DRAFT, 下星期一交正張 ...
I see.

救命!KL3唔見左好多他區位。。。協和無左三個位;迦密主恩、宣基、
將官仲成間鏟走埋!

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

hkpapa852 發表於 19-4-8 16:58
今年EDB攪乜呢?

無古怪,係佢哋學校趕。我哋今日派資料,學校叫住家長唔駛急住填,等埋禮拜五家長會先。

pccw2017 發表於 19-4-8 17:01
你地學校咁趕, 我地學校聽日先派表呢!

我地今日出成績 聽日要比draft 暈左

回覆樓主:

係咪多咗間文理書院入九龍城區?band 2A 嗎?

tutik 發表於 19-4-8 22:13
係咪多咗間文理書院入九龍城區?band 2A 嗎?

今年文理入左kln3,明年搬新校舍,其實呢間係咪都唔錯?

kelly_wong123 發表於 19-4-9 09:01
今年文理入左kln3,明年搬新校舍,其實呢間係咪都唔錯?

我都想知,我以前附近做野,見佢啲學生真係好乖㗎。新校舍7千幾尺,其實好吸引。唔知DSE 同丘中有冇得揮?

tutik 發表於 19-4-9 09:10
我都想知,我以前附近做野,見佢啲學生真係好乖㗎。新校舍7千幾尺,其實好吸引。唔知DSE 同丘中有冇得揮? ...
一間中學, 7年嚟係任校場合都唔願意公佈任何DSE成績同入U率 (校刊, 校務告沒有資料, 簡介會沒有資料, 連校內家長都不清楚學校既成績)

係咪有咁高水平呢?

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 19-4-8 16:58
今年EDB攪乜呢?

我仔學校嘅時間表同你講嘅差唔多,最後都會係5月2號交表(教育局)
會唔會係今年夾住個復活節所以學校要早啲準備

KEROROBB 發表於 19-4-8 17:25

可能學校怕我地放長假期會整唔見張表 !? 所以聽日交DRAFT, 下星期一交正張 ...

你係假期前交正表都好呀,我仔間學校係假期前派正表,放假後第一日收表,我真係驚唔見,情願佢放假前填晒交晒好過