用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇人可以分享下幾間港島區津貼女校扣門情況 ...
樓主: ruudi82
go

請問有冇人可以分享下幾間港島區津貼女校扣門情況   [複製鏈接]

宮二 發表於 19-4-20 00:16
是否舊校長年代較谷,轉了新校長無咁谷?

無轉過校長 都係同一個

yeekiu123 發表於 19-4-19 23:29
其實真係好想澄清下 sfcs並非每日7-8樣功課 只係星期五/放假前較多 平日連改正都係5-6樣到 如果小心做功課 ...

請問學校英文程度如何呢?我們會嘗試敲門,先多謝

Shellyxlk 發表於 19-4-20 10:24
請問學校英文程度如何呢?我們會嘗試敲門,先多謝

始終都係津校 英文程度及不上直私般深
佢哋用故事書型式再加老師自編教材 由淺至深 內容都有趣既 小朋友唔會抗拒英文  

學校都有net teacher 同小朋友上堂 & 傾計 Net teacher 好好 佢會諗好多方法吸引小朋友主動搵佢

中英都係老師自編教材 可見老師既心思 小朋友打底確實好好

yeekiu123 發表於 19-4-20 10:39
佢哋用故事書型式再加老師自編教材 由淺至深 內容都有趣既 小朋友 ...

多謝你詳細嘅回覆!咁你認為喺度中學畢業之後英文口語fluent 嗎?因為知道學校以前英文是很好的,因為遲啲會去北美留學,再次謝謝你

yeekiu123 發表於 19-4-20 10:39
佢哋用故事書型式再加老師自編教材 由淺至深 內容都有趣既 小朋友 ...

同意,加上舊年去完開放日覺得校舍好大
‹ 上一主題|下一主題