用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 我想了解學琴啲嘢
樓主: shirley2014
go

我想了解學琴啲嘢

bobbob 發表於 19-4-12 13:29
唔係唔練,係hea練每星期彈少少,人哋可能2、3個星期可以彈完首歌,佢可能要4、5個星期。。。我對佢無要求 ...

如果練得太少,我自己就唔接受了,學琴要好多資源,要錢要地方。我仔嗰時肯練 但我見佢無天分,我都cut咗,唔想嘥錢嘥時間,連琴都賣埋。

醒目開學勳章

IloveJJ 發表於 19-4-12 14:07
如果練得太少,我自己就唔接受了,學琴要好多資源,要錢要地方。我仔嗰時肯練 但我見佢無天分,我都cut咗 ...
你仔又點同,佢有其他天份又有毅力,有得揀梗係可以做其他嘢;我仔資質差個人又冇乜恒心,琴佢叫做肯學肯練已經好難得(再加上個老師居然無pan佢走),成本效益實在太高層次

bobbob 發表於 19-4-12 14:51
你仔又點同,佢有其他天份又有毅力,有得揀梗係可以做其他嘢;我仔資質差個人又冇乜恒心,琴佢叫做肯學肯練 ...

嘩,你仔有無你講到咁差呀?咁肯學肯練都算ok啦!我自己唔想花咁多時間金錢啫。其實男仔多數都唔肯捱又怕困難架啦!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊