用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 全港band1 本區Band2
樓主: bbforever
go

全港band1 本區Band2 [複製鏈接]

IloveJJ 發表於 19-4-8 10:51
我哋學校响中西區,我哋呈一+呈二時,都有學校出呢個估計,學校亦有講係咪邊緣人?我知有同學係本區B2頭, ...

這例子便是邊緣人在冇太多數據之下,自我評估搏唔搏的時候!

4月中前後評估,4月點都有呈3成績及家長會!

IloveJJ 發表於 19-4-8 10:51
我哋學校响中西區,我哋呈一+呈二時,都有學校出呢個估計,學校亦有講係咪邊緣人?我知有同學係本區B2頭, ...

中西區同灣仔都明,但係油尖旺就⋯自行/直資去衝九華,聖芳濟,伊中,真光⋯,去博kings,st joe, SPCC , spc , spcs....hy , DBS, DBG... 最後大抽獎抽信義?家長坐上過山車⋯

今日開完家長會,正正就是全港band 1,本區band 2(九龍城網)老師話甲部可博band1, 乙一博1間band1, 其他band2... 好彩有間直資在手,應該唔會博(九龍城band2英中都無得揀)

enjoyretired 發表於 19-4-10 00:59
今日開完家長會,正正就是全港band 1,本區band 2(九龍城網)老師話甲部可博band1, 乙一博1間band1, 其他ban ...

如果你決定直資唔再諗咁多都OK嘅!但如果你都想試試叩叩門,那麼你的結業試和你响全港屬B1能力的表現可能可以幫到你重入B1中學的機會,已有學位在手,試下無防。

回覆 YmOra 的帖子

謝謝意見!但阿仔呢d邊緣人,就算扣門入到band1都係 墊屍底,咁我寧願去直資,起碼有返d自信

enjoyretired 發表於 19-4-11 23:28
回覆 YmOra 的帖子

謝謝意見!但阿仔呢d邊緣人,就算扣門入到band1都係 墊屍底,咁我寧願去直資,起碼有返 ...

登你仔仔開心,因為你會以孩子為本。
‹ 上一主題|下一主題