用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 頭三志願點填?
樓主: moon1006
go

頭三志願點填?

moon1006 發表於 19-4-9 17:41

1百週 2 田中 3 屯天
嘻嘻

sp2007wtm 發表於 19-4-9 18:02
1百週 2 田中 3 屯天

會唔會太快揀屯天?我將屯天排到第5

moon1006 發表於 19-4-9 22:45
會唔會太快揀屯天?我將屯天排到第5

但阿囡其他B1佢唔中意
嘻嘻

想請敎元朗區band 1 去到屯門係咪都係band 1? 諗住咁填
甲/乙1 陳瑞芝
甲/乙2 馬可賓
乙3 屯官
乙4 屯天

cat221 發表於 19-4-10 20:10
想請敎元朗區band 1 去到屯門係咪都係band 1? 諗住咁填
甲/乙1 陳瑞芝
甲/乙2 馬可賓

元朗過屯門應該差唔多banding,甘揀都好似好正常,但係唔知誇網點計,唔識, 希望其他識嘅會員答你

真心覺得好難填,band 1 學位不足,如果填哂band 1 學校喺前面,分分鐘會派到好後,但如果太早擺band 2 學校,又怕會入咗band 2 , 畢竟有得選,當然希望能夠入到band 1 啦

sp2007wtm 發表於 19-4-10 14:47
但阿囡其他B1佢唔中意

我囡都唔鍾意,但班主任話唔冇理由有得揀都唔揀band 1先,除非想中學輕鬆d!
所以我都填馬中田中乙2-3,而劉金龍放喺乙7包底. 絕對明白馬中派晒位時,田中都應該派晒!只係希望唔駛去到叩門先入百周!

cat221 發表於 19-4-11 07:43
真心覺得好難填,band 1 學位不足,如果填哂band 1 學校喺前面,分分鐘會派到好後,但如果太早擺band 2 學 ...

其實我女連四大都唔肯試,剩下既b1得3間,唔填埋唔得,又驚博,希望自行收咗就好,7月先知,呢幾個月又多幾條白頭髮

豬年競爭開始大,之後幾年仲嚴重,我地跟住呢條隊行,唔容易

cherry0131 發表於 19-4-11 08:00
我囡都唔鍾意,但班主任話唔冇理由有得揀都唔揀band 1先,除非想中學輕鬆d!
所以我都填馬中田中乙2-3,而 ...

✌✌望自行收咗,唔洗大抽獎,一去大抽獎就要靠運氣

cherry0131 發表於 19-4-11 08:00
所以我都填馬中田中乙2-3,而 ...

我都好想填晒D band 1 先,但係band 1 本身都唔夠學位,如果填晒所有band 1 咁D band 2 咪要寫到好後?好驚浪費咗之前嗰D位置。係咪四大只填一間,其他三間放後面用嚟填滿張表?其實填咗首8-10間,已經無心水填

回覆 cat221 的帖子

星期一交了draft, 班主任叫b1生填8-10間, 唔知到正式時是否都係8-10間已夠.....好似牙煙咁, 星期六家長日再同老師確認下先....

moon1006 發表於 19-4-11 08:54
✌✌望自行收咗,唔洗大抽獎,一去大抽獎就要靠運氣

希望妳囡囡順利入到百周
嘻嘻

annielui 發表於 19-4-11 11:19

星期一交了draft, 班主任叫b1生填8-10間, 唔知到正式時是否都係8-10間已夠.....好似牙 ...

我填左十五間。
嘻嘻

回覆 sp2007wtm 的帖子

其實填15間都不容易呢.......

annielui 發表於 19-4-11 11:19

星期一交了draft, 班主任叫b1生填8-10間, 唔知到正式時是否都係8-10間已夠.....好似牙 ...
我今日都交左正式份表喇!老師睇完都話冇問題!有些同學就彈番比家長,因為佢地band2填屯天,老師叫佢一定要改,如果唔係分分鐘派入band3學校!

sp2007wtm 發表於 19-4-11 14:53
我填左十五間。
根本揀唔落手,我揀到12間都已經好佩服自己喇!

sp2007wtm 發表於 19-4-11 14:50
希望妳囡囡順利入到百周

大家咁話,希望小朋友都派到第一志願!!亞女成日話面試好有信心,但我就成日潑佢冷水,我話自行唔係級一級二都唔會收你啦!佢次次都係考級三,所以我叫佢打定輸數!我話我準備緊到時叩門嘅文件喇!

回覆 cherry0131 的帖子

我地明天家長日先同老師傾, 星期一交正式選校表格.....祝各位都入到心水中學!!!!!

cherry0131 發表於 19-4-11 20:44
大家咁話,希望小朋友都派到第一志願!!亞女成日話面試好有信心,但我就成日潑佢冷水,我話自行唔係級一 ...

屯天已經喺band 1?

annielui 發表於 19-4-12 10:36
回覆 cherry0131 的帖子

我地明天家長日先同老師傾, 星期一交正式選校表格.....祝各位都入到心水中學!!!!! ...
我地學校都係聽日家長日派成績表!中學份表就星期四交晒喇!