用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 崇真小學國際部
go

崇真小學國際部 [複製鏈接]

What international schools could some of their graduates be admitted to? Thank you very much!!
   0    0    0    0

aray2 發表於 19-4-3 17:08
What international schools could some of their graduates be admitted to? Thank you very much!!

崇真國際部同國際學校好唔同,得語境國際,教學模式好傳統,紀律嚴格功課多。如果你想小朋友入國際學校要諗下崇真是否啱你

回覆 deco99 的帖子

謝謝回覆!因為聽說有崇小國際部學生 P5 後升國際學校,所以想知道他們的去向。

deco99 發表於 19-4-3 18:23
崇真國際部同國際學校好唔同,得語境國際,教學模式好傳統,紀律嚴格功課多。如果你想小朋友入國際學校要 ...

請問是否用家 ?因為我朋友讀並非如你所說,崇真係happy sch,唔明點解你會咁講

aray2 發表於 19-4-3 20:25

謝謝回覆!因為聽說有崇小國際部學生 P5 後升國際學校,所以想知道他們的去向。

好多小學都有學生小五走,插入國際學校,我估都睇個人能力

Enfnjc 發表於 19-4-3 20:44
請問是否用家 ?因為我朋友讀並非如你所說,崇真係happy sch,唔明點解你會咁講
...

我兩個朋友都係用家,我都係聽佢哋講,話同預期唔同。
我都有個無咁熟嘅朋友話小朋友讀得幾好,只能講每個人感受唔同啦,都有人話aps,sfa係讀得好happy,適合就好

很多國際學校都要求考生的英文是母語程度,一般本地小學的學生不容易達到這個要求。
‹ 上一主題|下一主題