用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 急問,有冇人知余振強紀念中學
go

急問,有冇人知余振強紀念中學 [複製鏈接]

而冇人知余振強校風如何?band2 尾band 3頭男仔適合嗎?學校老師推介呢間,但又有朋友話好差,校風麻麻,講真,我地呢個成積嘅小朋友都係但求想揾間校風好啲唔好學壞就已經好感恩喇,各位,九龍城區有冇邊間校風好啲適合band3男仔呀…我都有啲担心band2 尾唔收佢
   3    0    0    0

03poshan03 發表於 19-4-3 00:49
而冇人知余振強校風如何?band2 尾band 3頭男仔適合嗎?學校老師推介呢間,但又有朋友話好差,校風麻麻,講 ...

你係P5?努力考好呈一呈二,入到B2尾點都好D,九龍城唔駛自行就揀余振強,有無參觀過呀?

回覆樓主:

p6了,就係三次呈分都麻麻先担心,余振強有參觀過,但係學校當然係唔會比唔好嘅嘢我地睇,所以先煩,朋友又話唔好,阿仔冇乜鬥心,聽見余振強著重it同體育就話鐘意,但我覺得重點係佢諗住band3冇乜所謂,唉…

而冇人知余振強校風如何?band2 尾band 3頭男仔適合嗎?學校老師推介呢間,但又有朋友話好差,校風麻麻,講 ...
BAND 2C 至 BAND 3A 填乙部志願時,可以考慮:

乙一:五旬節 / 基道 / 九龍塘 / 彭學高 / 創知

乙二 及 乙三:九龍塘 / 彭學高 / 創知

這四間中學校風都不錯的
學業成績最好的是五旬節和基道

五旬節和基道不要放在乙二,多數無學位剩,
會浪費乙二的機會。

03poshan03 發表於 19-4-3 15:16
p6了,就係三次呈分都麻麻先担心,余振強有參觀過,但係學校當然係唔會比唔好嘅嘢我地睇,所以先煩,朋友又 ...

余:這兩年曾藉左好多,體育和IT都做得好好,佢地課堂有錄影,唔明可以上網睇番,去年老師都有推介此校,擔心不如到校一看

三年前和同學們一起參觀這學校。因為當時有水火箭玩,全部同學都好想去。

在九龍城那麼強勁的校網,委實只能當一所不被注目的學校,但我覺得當日老師、社工都好有心,也明白在區內的定位。個人覺得這校是不錯的。

憫父 發表於 19-4-4 12:10
BAND 2C 至 BAND 3A 填乙部志願時,可以考慮:

乙一:五旬節 / 基道 / 九龍塘 / 彭學高 / 創知

憫父,咁想請教你知道而家余振強啲學生好嗎?校風如何?謝謝

‹ 上一主題|下一主題