用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 肥中文讀本測驗
樓主: YolandaTam
go

肥中文讀本測驗

YolandaTam 發表於 19-4-8 16:40

多謝你。我諗如果係精英組應該可以的,但小女係普通組 :i ...

是的 唔好睇一分半分 係求証
我女反而話比老師知 老師改錯 了
扣分后雖然刚唔合格 但反而係得老師
讚賞

回覆 TwinWong 的帖子

我女又係咁, 昨天派HISTORY, 阿女同老師講, 其中一題填充, 佢答案同老師講既唔同, 但老師TICK左比佢, 佢叫老師扣番分, 點知老師同佢講, 剛才佢講出黍既係MODEL ANSWER, 但阿女答果個答案都可以的, 所以照比果2分佢....

妹妹頭 發表於 19-4-9 08:43
回覆 TwinWong 的帖子

我女又係咁, 昨天派HISTORY, 阿女同老師講, 其中一題填充, 佢答案同老師講既唔同,  ...
最紧要唔好怕蝕抵

我仔升了中都未合格過中文, 我第一個TERM 比佢自已讀, TERM 2 我幫下佢, 好佐D 但都係唔合格. 學校唔派返D試卷, 我想睇下錯咩都唔知. 已經有有小組補習中文但好似都無效. 佢地教的課文同我地上的差不多但我就無從入手, 教佐方法但唔管用, 都唔知點幫佢.

Newbb2006 發表於 19-5-10 14:01
我仔升了中都未合格過中文, 我第一個TERM 比佢自已讀, TERM 2 我幫下佢, 好佐D 但都係唔合格. 學校唔派返D ...
咁得意既,唔派卷,咁家長點知考幾多分?派紙仔?