用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 兩間聖家其實邊間較好?
樓主: honeybibibibi
go

兩間聖家其實邊間較好?

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
sibylyau 發表於 19-4-15 04:15
係得呢個校網既學校點會比你hea住讀,我有朋友囡囡讀緊,成績跟吾上學校會喧退學生...所以入得去讀,家長學 ...

同意!喺 #41 要生存點會輕鬆,再加上嘉諾撒女修會其下學校𠻹!勤退的確係是實,但家長面皮夠厚,學校都冇你符。

sibylyau 發表於 19-4-15 04:15
係得呢個校網既學校點會比你hea住讀,我有朋友囡囡讀緊,成績跟吾上學校會喧退學生...所以入得去讀,家長學 ...

聖家又唔係好top都有勸退呢回事?真係無諗過

回覆 honeybibibibi 的帖子

其實我覺得除非真係好唔掂,否則都唔會退,反而會考慮上唔上書院。

發表於 前天 13:43 |顯示全部帖子
mayyylai 發表於 19-4-15 14:37
回覆 honeybibibibi 的帖子

其實我覺得除非真係好唔掂,否則都唔會退,反而會考慮上唔上書院。  ...
書院都係B1b, 有咩問題?

發表於 昨天 03:43 |顯示全部帖子

回覆樓主:

想問一下,衣家聖家係米好差呀?算band 1定band 2?

發表於 昨天 08:42 |顯示全部帖子
回覆 nelsonlum 的帖子

不是 banding 問題,是學校比較傳統,若小朋友是活動型,要她們坐定定及在框框內就不適合。

發表於 昨天 13:44 |顯示全部帖子
mayyylai 發表於 19-4-18 08:42
回覆 nelsonlum 的帖子

不是 banding 問題,是學校比較傳統,若小朋友是活動型,要她們坐定定及在框框內就 ...
其實,傳統修女學校一般都要求妹妹乖乖坐定定。

發表於 昨天 19:32 |顯示全部帖子
nelsonlum 發表於 19-4-17 13:43
書院都係B1b, 有咩問題?

書院好似係band1C
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊