用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小朋友發展遲緩、對讀書無興趣,有邊啲直私津啱?(​九 ...
樓主: 408littlepig
go

小朋友發展遲緩、對讀書無興趣,有邊啲直私津啱?(​九龍 [複製鏈接]

想去咩一區小學?

408littlepig 發表於 19-3-24 10:40
朋友仔仔 k3,準備明年重讀k3, 大部分評估都係只係攞2滿分4。
佢完全唔鍾意讀書,冇興趣認字、唔鍾意做功 ...

幼稚園有冇refer你去cac? 我有朋友小朋友係sen,選擇一間區內3缐,小班愛心校,小朋友對功課都覺得吃力,老師亦有成日call家長傾。你留意下自己區有邊間學校對sen經驗豐富d,會幫到小朋友。介唔介意講邊區,相信呢度好多家長可以話你知你區內有邊間學校比較適合。

ozoz 發表於 19-3-25 22:11
幼稚園有冇refer你去cac? 我有朋友小朋友係sen,選擇一間區內3缐,小班愛心校,小朋友對功課都覺得吃力,老 ...
請問是边間小學??
朋友屬九龍城區,但只要九龍區也會考慮!谢谢

408littlepig 發表於 19-3-25 22:23
請問是边間小學??
朋友屬九龍城區,但只要九龍區也會考慮!谢谢

我已經忘記乜名,只記得屯門區。

comy 發表於 19-3-25 09:22
可以了解一下黃埔葛量洪校友會, 嶺小

聽聞葛小出咗名之後已經唔係happy school

九龍區, 我以前識2個是讀李炳同楊仲銘, 比較少功課.你朋友可以睇下.  
‹ 上一主題|下一主題