用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 唔想入自一,求幫忙分析
樓主: mandy1227
go

唔想入自一,求幫忙分析 [複製鏈接]

mandy1227 發表於 19-3-24 12:01
如自行真係唔大機會咁我會搏大抽獎了。我都覺得以呢個呈分排名機會真係好微,所以先考幾間直資攞咗offer係 ...

乙部填李兆基做乙一, 搏抽到乙一。

如果乙一唔中李兆基再叩門, 你個仔李兆基之前自行面試好, 叩門都好大機會。

WinnieCatCat 發表於 19-3-24 11:31
你是否葵青區小學?以你仔呈一、二排名,自行收的機會應唔大。唔少荃灣區小學生都會自行報葵青,善德算係 ...
1.非常同意,如果小孩肯定是葵青區band 1,樓主不用接受李國寶2. 個人覺得除了宗教之外,善德比四叔好好多。老師好,教學資源好,dse 考得好。個人意見。

mandy1227 發表於 19-3-24 08:21
阿仔剛面試完自一及自二,對自一非常抗拒,話唔想入到(當初問咗幾次佢都話自一放呢間我先去交表),佢好想入 ...

1B中學自行會選1A到1!B生,老實講你小朋友好大可能系1C生,面試都話中文吾識答,甘面試勝算吾大,吾洗擔心

回覆樓主:

既然人人都話機會不大,咁我搏大抽獎了。我同阿仔講幫佢問咗人,個個都話唔會入,叫佢唔洗擔心,佢問我問邊個,我話上網問d專業人士 ,佢話咁佢搏大抽獎。我話但如果真係入到你會點?佢話入到都讀(可能佢聽完都覺得應該無機會入)。呢兩日會去李國寶放返個位出來。
多謝大家幫忙分析

mandy1227 發表於 19-3-24 15:05
既然人人都話機會不大,咁我搏大抽獎了。我同阿仔講幫佢問咗人,個個都話唔會入,叫佢唔洗擔心,佢問我問邊 ...

我覺得小朋友都好細,有時要大家再傾,不應完完全全聽他的感覺,最好要佢詳細講出原因,唔好全部由佢話事,雖然最後係由佢去讀。之前我個個都話唔太喜歡某間中學,話覺得只係死讀書,我真係冇再理佢,因佢講唔出實際原因(來來去去都係話聽人講話讀得好辛苦),依家入左咪一樣讀得開心
‹ 上一主題|下一主題