用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國大學如遲入學,考試會延遲?
go

英國大學如遲入學,考試會延遲? [複製鏈接]

因朋友孩子9月未夠18歲,好似可遲
些入學如1月入學,咁大學考試會延遲?另一般英大學考試時間是幾時?
   0    0    0    0

回覆 brother4 的帖子

英國大學未滿18歲都可以報讀!我囡囡當年仲可攞OEA去到19歲生日。

waichung1962 發表於 19-3-23 22:12
回覆 brother4 的帖子

英國大學未滿18歲都可以報讀!我囡囡當年仲可攞OEA去到19歲生日。

好似agent話果間大學要18才收,佢冇OEA,但學校話可俾scholarship讀頭-年

要睇個別科目同大學安排,有啲唔需要 1 月考試,只有一個大考。
但未夠稱應該都可以 wor?我好多朋友都係未夠 18 就九月入學,甚至有朋友係 16 歲入學(仲要唔係本地人),只係宿舍要佢日日報道,否則都同普通人冇咩分別。
係邊間 U?

1998Ruby1998 發表於 19-3-26 01:34
要睇個別科目同大學安排,有啲唔需要 1 月考試,只有一個大考。
但未夠稱應該都可以 wor?我好多朋友都係未 ...

佢用gcse成績考入international芵大學Y1,可不用考AL/foundations,但這樣英大學不多如Exeter,Sussex,East Anglia等,-般要18歲,另缺點不能報本港非聯招
‹ 上一主題|下一主題