用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 MCS 2nd interview
樓主: XieXie
go

MCS 2nd interview   [複製鏈接]

b3410 發表於 19-4-4 12:23
犀利!如果對比男校,女校,似乎男校同學的數學,入學時,又未必好好多。KC/QC intake, 都唔係差好遠。
...

小學數根本唔算咩野...

hkpapa852 發表於 19-4-4 12:05
資料不多, KC今年都無再公佈了!

萬分感謝

retriever 發表於 19-4-4 12:28
小學數根本唔算咩野...

也是,全港性考卷,可能考小心多過考能力。。。

hkpapa852 發表於 19-4-4 09:18
請問你知唔知今年MCS小學入面, 咩名次係歸類為Group A, B, B-, C組?

唔好意思,只有17-18年,細女都升中了,自己又忙,無打聽了,希望像你這樣有心有力的會員,多多貢獻EK
Group A 1-85
Group B 86-99
Group B- 100-106
Group C 107- 134
Group C-  135~

MC1128 發表於 19-4-4 23:02
唔好意思,只有17-18年,細女都升中了,自己又忙,無打聽了,希望像你這樣有心有力的會員,多多貢獻EK
Gro ...

謝謝資料
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

sukitelfold 發表於 19-4-4 12:39
也是,全港性考卷,可能考小心多過考能力。。。
對!

hkpapa852 發表於 19-4-4 12:05
資料不多, KC今年都無再公佈了!
开个新帖貼PreS1啦,唔係第日人地唔知会收藏左係MCS个帖入边,好難揾㗎……

我朋友識個MCS舊生,話新校監好想令學校更上一層樓,所以今年多攪作。好似話有法國交流團、拔尖、Stem等等。2nd in 時,校監上台話我們中學畢業時是學校100周年,我覺得冇10成都有9成
所以我已放棄直資,等7月好消息!🤗🤗

‹ 上一主題|下一主題