用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想幫阿女報啟歷kellet/新個間shrewsbury
go

想幫阿女報啟歷kellet/新個間shrewsbury [複製鏈接]

阿女下年入k1.....呢2間比較近我住個度(tseung kwan O), 大家知唔知難唔難in ar? 同埋你地有無去過佢地的講坐ar,我見今個月30號呢個talk有英國領事有份搞ga
https://edtalk2019mar.eventbrite.com/ 我諗住帶埋阿女去見下校長...你地覺得駛唔駛帶d咩ar thx

0    0    0    0

呢兩間有錢實有位ga. 有無玩開play group?

回覆樓主:

Kellet 在港超過40年,香港人不太熱衝因半班以上外國人,中文水平比ESF低,但深受英國澳洲歐洲expats喜愛,因英國curriculum,將來返家鄉涵接好。Kellet冇K1, 由Reception (4歲)開始,英國朋友都一出世就apply Reception,如果3歲先apply已經排400-500 (Reception 只收80人)。由於Kellet係non-selective school, 只要interview 能證明小朋友係native English speaker, 就會跟据application no.收生。能入Reception的大多是2歲前apply的native English speakers,除非你買debenture。

Shrewsbury 算新校,冇呢個問題。

iphone555 發表於 19-3-19 09:25
Kellet 在港超過40年,香港人不太熱衝因半班以上外國人,中文水平比ESF低,但深受英國澳洲歐洲expats喜愛, ...
多謝晒你咁詳盡既解釋ar... uk個學制好唔同令我有點混淆

呢家先apply Kellet, 應該要等幾年。買debenture 都係咁話。另一間, 新開, 有錢就得

HomemadeMom 發表於 19-3-21 15:50
呢家先apply Kellet, 應該要等幾年。買debenture 都係咁話。另一間, 新開, 有錢就得
...

原來係咁... 多謝你既回覆ar

同意。
Kellett 如果你唔係出世就apply應該唔會有機會入到K1,買debenture 成功入學我只係聽過係apply primary嘅。
Shrewsbury interview 會睇吓英文係咪ok, 如果溝通到,應該都無問題。

Bella1121 發表於 19-3-27 02:23
同意。
Kellett 如果你唔係出世就apply應該唔會有機會入到K1,買debenture 成功入學我只係聽過係apply prima ...
多謝你既回覆ar!

‹ 上一主題|下一主題