用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 pebbles playgroup好嗎?剛收到通知下個月上 ...
樓主: Cherie227chan
go

pebbles playgroup好嗎?剛收到通知下個月上 [複製鏈接]

成幾百個學生一定唔會收曬。主要係面試時熟習環境,表現好d。不過pebbles 係幾好,小朋友玩得好開心,好鐘意返。

Andrewchan918 發表於 19-5-14 11:11
優點Playgroup 可以令熟習環境!早D適應N 班
缺點!小朋友優點缺點表露無遺!
入St cat 優勢: 我個班都係8 ...

知唔知st cat 揀乜學生?

想問樓主排左幾耐啊?

boojiji 發表於 19-5-14 10:57
上playgroup既原意係想小朋友學野.. 唔係為左入學校, 如果一個playgroup係好, 無論你入唔入到佢related間學 ...

你講的事,我非常同意。但一家唔知一家事,我番pebbles 要1.5hrs 車程,來回3小時,如有得令bb 熟習場地面試,都心甘命抵。但如唔係為入st cat, 世界上大把pg 一樣教得好好,唔洗千山萬水去咁遠。pg 冇校車,n 班有校車,好大分別。

我前年都帶過兒甥女一段時間番Pebbles,我覺得playgroup來說辦得幾好的,不過應該同入唔入到SC冇乜關係的,因為佢入唔到。但到左舊年兒甥仔考,見之前家姐上左咁耐pebbles最終都入唔到SC,所以冇報Pebbles,只係上D幫小朋友熟習面試的playgroup,結果SC、LH都有offer。我覺得幼稚園搞的playgroup一定不會差,但不要同有冇果間學校的offer卦勾,除非好像某D學校講到明話有優勢先好信啦!私幼點都會想收D佢地認為叻叻又適合自己學校的小朋友,如果收晒大部分的playgroup學生,始終對收生質素冇咁大保障。

ceresves 發表於 19-7-23 14:33
我前年都帶過兒甥女一段時間番Pebbles,我覺得playgroup來說辦得幾好的,不過應該同入唔入到SC冇乜關係的, ...

Hello 想請問有咩playgroup 係幫助熟習面試?
‹ 上一主題|下一主題