用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘學校(小學部)
樓主: KKLmama
go

九龍塘學校(小學部)  

lkwkenneth 發表於 19-3-14 20:57
有冇將軍澳校車上落車時間?

https://www.ktsps.edu.hk/7/05_1_1.html#O
直接打电話去“开大校車公司”问~

KKLmama 發表於 19-3-14 13:10
今朝in 完. 好快. 預備好想答的冇問

咁少時間問答環節...凍過水
我哋都係,打定輸數😣
會唔會今年多左人 2nd in?

回覆 Yanamami 的帖子

你都識講, 兩個都畢哂業 我分享番都係 d 比較updated 既資訊, 幾個在讀朋友都係 p. 1, P. 2, P. 3..... 都好極力建議其他朋友兩位一齊去, 因為學校都好重視家教合一你一個去都收左可能因為你小朋友真係好叻, 又或者你表達能力好強能夠補足到另一半  不過其實講番大部份例子, 真係兩位去比較好
而且都好難咁比較, 而家直資私小比多年前competition大亦都係事實, 所以都希望網友唔好浪費左個機會

Vana 發表於 19-3-14 22:26

你都識講, 兩個都畢哂業 我分享番都係 d 比較updated 既資訊, 幾個在讀朋友 ...
明白~两个去當然更完美,我只係见到楼上話爸爸請唔到假,我諗可能既話都会盡量出席,所以希望佢唔好有太大压力。

tomorrowbb 發表於 19-3-14 21:26
感覺今天主打見家長,小朋友反而玩了一陣子集體遊戲。我們都問左8條問題
...

想問下問左咩問題?

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

你都識講, 兩個都畢哂業 我分享番都係 d 比較updated 既資訊, 幾個在讀朋友 ...

今年我見好多只係媽媽出席

keechoi 發表於 19-3-15 01:51
想問下問左咩問題?
爬下文有好多,萬變不離其宗就是找理念相符的家長

OB-father 發表於 19-3-15 07:51
今年我見好多只係媽媽出席

但你無辦法知道只有媽媽出席的係咪 favorable   你更加唔知你見到呢 d 最後多唔多人有offer

我再講多次無話唔得 但真係無咁好

Vana 發表於 19-3-15 08:27
但你無辦法知道只有媽媽出席的係咪 favorable   你更加唔知你見到呢 d 最後多唔多人有offer

我再 ...
同意父母出席是最好!但不能一起出席原因是肯定必須,正面回應到原因,以我識的KTS唔會係決定出唔出offer的原因!所以真的未能父母一起出席,也不須過份憂慮
我知的單拖出席有offer的,近年仍有!但肯定父母已凖備十足,仍然失落offer的,亦一定不少。所以按自己家庭安排得到就好了,大家加油

我係P2家長,我都係自己一個去,老師會問我有關爸爸嘅問題.
當然父母一齊去就最好,我嘅原因係爸爸講野實在太差,反正佢去有風險,不如我自己去博一博.

cat_tam 發表於 19-3-15 06:46
今天還有其他面見嘅家長,相信過埋今日,大家會再在此share。

有d 改左時間既會响16/3星期六先in . 大家等過埋星期六先討論問題la

keechoi 發表於 19-3-15 01:51
想問下問左咩問題?
EK上旧帖有好多,揾下就有~

Yanamami 發表於 19-3-15 09:30
EK上旧帖有好多,揾下就有~

各位面試仍在進行中。過完再討論吧

marcowong96 發表於 19-3-15 12:11
各位面試仍在進行中。過完再討論吧
話揾舊帖都唔得?機會是留給有準備的人!要做功課的,應該一早已準備好!如果而家仲要問人問乜,我估俾埋題目亦未必做得好。
況且的確現在係唔會有人答今年問了什麼問題

Yanamami    發表於 19-3-15 22:09

想問下第二輪面試既先後次序同第一輪面試既表現/分數有關嗎?

qip1371 發表於 19-3-15 16:39
我估除了校方,係無人答到這個問題的!個人估計⋯⋯無關係

qip1371 發表於 19-3-15 16:39

今日我見到小朋友手持唔同顏色嘅准考證,主要是藍色,另外有少量粉紅,好似仲有白色的...唔知係咪代表唔同嘅次序呢

auby 發表於 19-3-15 23:48
今日我見到小朋友手持唔同顏色嘅准考證,主要是藍色,另外有少量粉紅,好似仲有白色的...唔知係咪代表唔同 ...

重有淺灰色