用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖提SSC和英華YWC都出左OFFER了
樓主: sylsylwen2007
go

聖提SSC和英華YWC都出左OFFER了   [複製鏈接]

bobbob 發表於 19-3-14 12:01
不過你話識人3c級頭都無著落,可見凡事無絕對。
今年多左3300人, 學校慢慢揀......

我女下年升中, 比今年更多人, 我死定.......

醒目開學勳章

JHsbb 發表於 19-3-14 12:02

乜你生得咁密?
見你仔好似有唔少offer?女仔通常會再易啲

bobbob 發表於 19-3-14 12:07
乜你生得咁密?
見你仔好似有唔少offer?女仔通常會再易啲
我仔071月女0811月尾, 差不多2年架...哈哈哈..

我仔得1間有OFFER, 另外3間未知結果!!!!, 其中一間已出OFFER成個月有多, 但REJECT信都未收到

IloveJJ 發表於 19-3-14 11:53
我哋住得近,唔會住宿舍的。
不過老公兩個同事,一個讀緊赤堤小學,一個讀緊國際,佢哋的確話,赤堤$7000 ...
未開始轉音樂椅。等SPCC/DBS出之後,會重新執位。
有成績出,記得交去中學, keep 住update

JHsbb 發表於 19-3-14 12:02

我仔都係下年,好忐忑不安。期中測驗後馬上就考呈一,大家加油

醒目開學勳章

IloveJJ 發表於 19-3-14 12:09
凡事當然無絕對,自己都唔會係做絕對嗰個,但大眾數據總可以參考。
後話,個女仔响協恩第三輪offer終於有 ...
唔執著入神校又無乜理由無offer嘅,啲位始終會慢慢騰返出嚟

醒目開學勳章

b3410 發表於 19-3-14 12:16
我仔都係下年,好忐忑不安。期中測驗後馬上就考呈一,大家加油
可能你仔成績好先至忐忑,我哋要求低,大不了咪搏抽獎,我已經睇定啲band 2校睇下填邊間好

JHsbb 發表於 19-3-14 12:10
我仔071月女0811月尾, 差不多2年架...哈哈哈..
我剛剛倒轉, 大既0711, 細既0902, 差咗15個月, 一年多D, 但就差咗兩屆。可以抖多一年無咁索氣。

IloveJJ 發表於 19-3-14 11:39
無咩原因,成績唔夠好囉!你知唔知而家係三私一直就多人有得in,有offer,津校通常去到級頭十先多機會。
自 ...

你兒子覺得臨場發揮如何呢?

bobbob 發表於 19-3-14 12:22
可能你仔成績好先至忐忑,我哋要求低,大不了咪搏抽獎,我已經睇定啲band 2校睇下填邊間好
...
我都係搵定B2學校, 亞女只能應付到學校考試,,,,,叫佢面試死定, 仲有大半年比佢提升自己, 睇佢自己做化

little_yolky 發表於 19-3-14 12:25
我剛剛倒轉, 大既0711, 細既0902, 差咗15個月, 一年多D, 但就差咗兩屆。可以抖多一年無咁索氣。 ...
我22個月.....哈哈哈.......

隔兩屆你舒服少少....

到時我1個呈2, 1個第1次中學考試, 工人又唔要, 到時我都有排煩

IloveJJ 發表於 19-3-14 12:26
咁我唔知佢,但俾我都會只考慮神校,反正佢實入到上智,無理由讀差過上智既直資吧?
...
勁喎

JHsbb 發表於 19-3-14 11:30
睇返之前有過來人POST, 舊年3月3面試, 24號收OFFER, 約3星期, 今年唔知照舊3星期, 定25號個星期出, 依傢開 ...
SPC 申請須知有講3月底前通知收生結果, 估計今年大約在 22 - 25/3發信。在 scholarship interview 後, 有部分小朋友會在面試後一星期內收到 conditional offer 的電話, 但都一定要參加大圍面試, 完成整個面試過程, 然後3月尾收信作為 official offer with scholarship program.  亦有部分船隊小朋友沒有 conditional offer 電話, 但大圍面試後, 最後收信都有 scholarship。聽聞 (只係聽聞) 這部分沒有 conditional offer 電話的小朋友大約獲得 25% scholarship。

IloveJJ 發表於 19-3-14 12:36
佢一般啦!佢不嬲面試唔叻,但我聽完覺得佢ok。
你真係相信睇面試多?
...
我仔一樣面試唔叻, IN完SPC,完全生意失敗咁, 垂頭喪氣, 我都唔敢問佢
去羅氏2ND IN, 笑住出黎, 話小組活動好好玩

IloveJJ 發表於 19-3-14 12:36
佢一般啦!佢不嬲面試唔叻,但我聽完覺得佢ok。
你真係相信睇面試多?
...

我自己面試別人的時候,很多次CV非常不錯的反而出局。
‹ 上一主題|下一主題