用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 tutor time(KLN 多實)
樓主: Yiu龍B
go

tutor time(KLN 多實) [複製鏈接]

tyyho1 發表於 19-4-19 11:04

佢話有床仔比佢訓,被可以自己準備啦
我都未決定到半日定全日呀,黎緊5月插班睇下上成點再決定

Iloveu520 發表於 19-4-19 12:03
佢話有床仔比佢訓,被可以自己準備啦
我都未決定到半日定全日呀,黎緊5月插班睇下上成點再決定
...

其實知唔知返埋下午係會有咩做?

Motherduck 發表於 19-4-17 18:39
請問你係未都打算比女女讀國際小學?
你覺得只靠返學的時間學/講英文, 有足夠能力考國際學校嗎?
...

我女女而家讀k1, 因為佢係細b,  到k2個時好多國際學校都考唔到,要讀埋k3先走我又唔想。所以下年會轉去其他有小學既國際學校既幼稚園度讀。。

其實我本身有帶女女係出面學興趣班,基本上全部都係英文上課,所以反而阿女而家英文比較好。。我無同佢係屋企講過普通話佢都會無啦啦自己講,自己唱

tyyho1 發表於 19-4-21 10:40
其實知唔知返埋下午係會有咩做?

下午同上午其實課程係一樣,不過返全日既小朋友老師會轉少少方式去教如一樣既野,等於重溫一次

charchar123 發表於 19-4-27 13:58
下午同上午其實課程係一樣,不過返全日既小朋友老師會轉少少方式去教如一樣既野,等於重溫一次
...

Thanks for your info

charchar123 發表於 19-4-27 13:56
我女女而家讀k1, 因為佢係細b,  到k2個時好多國際學校都考唔到,要讀埋k3先走我又唔想。所以下年會轉去其 ...

其實 tutor time 既學術係咪唔夠考直私?

我只能說學術上小朋友可以好開心學習,無咩壓力,但可唔可以考到直資都要睇小朋友本身天資同埋面試個刻既表現,好難寫包單(emoji)

我見以往都有畢業生考到德望,蔡繼有個d, 但多多k3 先得10個畢業生,sample size 太少。。其餘既都係去國際學校。。

charchar123 發表於 19-4-29 15:34
我只能說學術上小朋友可以好開心學習,無咩壓力,但可唔可以考到直資都要睇小朋友本身天資同埋面試個刻既表 ...

原來得咁少畢業生...

回覆 tyyho1 的帖子

K2轉哂去其他國際學校嘅預備班了。多多嘅學生英文好好,一班得十三四個學生,點會差?但喺中文要出去補習,教普通話繁體字,廣東話會比較差,讀本地學校未必適應,必須在外補習。

文英妮妮 發表於 19-9-18 02:02
回覆 tyyho1 的帖子

K2轉哂去其他國際學校嘅預備班了。多多嘅學生英文好好,一班得十三四個學生,點會差? ...
但英文好既方面係咪都主要係聽講?反而讀寫認字個 d 好似唔太注重?
我女而家係多多 K1 開左學 3星期...
日日睇 cam 都見佢地係度玩/ circle time..
老師有時都會攞 workbook 出來比學生做..
但唔係個個小朋友肯做.. 唔肯做既老師又由佢唔會迫 (我從未見我女做過)...
所以而家又有 d 擔心會唔會太free...
(做人真係矛盾.... 想愉快學校但又驚佢happy 過頭..)

請問如果confirm多多N班學位費用(即係大訂)係幾多?

lavender_mum 發表於 19-9-22 00:18
請問如果confirm多多N班學位費用(即係大訂)係幾多?

留位費 $970 再加 enrolment package $680 (包一套校服同書包)..
第一期學費我係開學前幾日先比...

tyyho1 發表於 19-9-22 01:03
留位費 $970 再加 enrolment package $680 (包一套校服同書包)..
第一期學費我係開學前幾日先比...
...

Thank you for your info
‹ 上一主題|下一主題