用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 各中學文憑試表現評band
樓主: long0
go

各中學文憑試表現評band  

Charlotte_mom 發表於 19-3-11 16:22
好有興趣知,個網掌握咩資料,可以高準確性去估聖士提反成績,反而港同要大約估計咁辛苦

鴨真係B2A-B1C, 聖呂只係B2A......

果然叫得真光, 必屬佳品

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 19-3-11 16:38
呢份都無"詳細列出學校係屬B1A/B/", 只有少部份學校, 唔係全港學校

嗱, 係我眼中, LS同丘中, 都只係同級, ...

大頭仔?邊個?Mickey老鼠?

Charlotte_mom 發表於 19-3-11 16:44
大頭升學專家, 前超版呀!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

反正我睇唔順眼d似男/女厠既公仔~

TwinWong    發表於 19-3-11 17:50

呢份都無"詳細列出學校係屬B1A/B/", 只有少部份學校, 唔係全港學校

边个大头仔?禁多花名……

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 19-3-11 16:42
鴨真係B2A-B1C, 聖呂只係B2A......

果然叫得真光, 必屬佳品
九真都係丫, 油真收收喇
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

猴子爸 發表於 19-3-11 16:34
我所认知的当然不是绝对多,始终不是专家,但以我熟识的几区来看:九龙城:不对的-九真,银禧,邓镜坡太高 ...
雖側聞PKC 這兩三年成績上升中 , 但應未到 1B , 唔通預先估計埋 2019 DSE 成績 (聽說應會不錯)?

Charlotte_mom 發表於 19-3-11 16:44
醫人憎?

猴子爸 發表於 19-3-11 16:34
我所认知的当然不是绝对多,始终不是专家,但以我熟识的几区来看:九龙城:不对的-九真,银禧,邓镜坡太高 ...
仲有培道高咗, 華英低咗, 胡兆熾高咗, 聖匠高咗。大埔區好多B2都有問題, 莫壽增公布得一年DSE數據, 佢定1B, 仲要話準確, 唔知邊度得嚟資料。

TwinWong    發表於 19-3-11 17:49

MCLIAN 發表於 19-3-11 16:38
La Salle 1B ?

MCS 都係喎...

hkpapa852 發表於 19-3-11 16:45
大頭升學專家, 前超版呀!
sorry, 吴明Uncle Dos? 

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 19-3-11 16:50
仲有培道高咗, 華英低咗, 胡兆熾高咗, 聖匠高咗。大埔區好多B2都有問題, 莫壽增公布得一年DSE數據, 佢定1B, ...
經今朝溝通之後, 我對佢既意見極有保留
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 19-3-11 16:51
仲有, 點解咁奇, 九龍城一間正B1A都無既? 我哋幾時變咗弱區鳥?

TwinWong    發表於 19-3-11 17:48
Arabellahk    發表於 19-3-11 17:39

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 19-3-11 16:54
仲有, 點解咁奇, 九龍城一間正B1A都無既? 我哋幾時變咗弱區鳥?
有幾位我封左做明燈, 今日可以加多位

miriam 發表於 19-3-11 16:51
你跟谁沟通过?

拿, LS同丘中同級, 迦密低過銀禧一級, 咁可以叫阿女定D, 面試唔駛咁緊張了, 佢係降級挑戰, 無問題鳥。

醒目開學勳章 王國長老

唔好再浪費我時間去睇校務報告

little_yolky    發表於 19-3-11 16:59

猴子爸 發表於 19-3-11 16:51
sorry, 吴明Uncle Dos? 

樓上講左: Ian
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

little_yolky 發表於 19-3-11 16:50
仲有培道高咗, 華英低咗, 胡兆熾高咗, 聖匠高咗。大埔區好多B2都有問題, 莫壽增公布得一年DSE數據, 佢定1B, ...
我觉得如果只是上下一格半格是可接受的,例如培道,你觉得它只有B2A? 华英应该B1A? 其实也要看它的细格是如何划分,但起码相对于其他排名榜,是比较贴近民情的了。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 19-3-11 16:35
我既專業係IT技工喎!
乜唔係玻璃廠既打手咩, 成日搞到成地玻璃碎要人換玻璃