用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2019英國監護人***急
樓主: 雨眾不桐73
go

2019英國監護人***急   [複製鏈接]

keddy123 發表於 19-3-20 17:38
回覆 rainbowbb 的帖子

I'm using Guardians International Support.  I view it's very good.

Thanks

回覆樓主:

請問有沒有人用過Sutherland?

cfs 發表於 19-3-20 17:52
我都係直接向英國聯絡,覆得幾快.有朋友用緊,不過不失.其實host family都係撞彩,夾唔夾到都係到時先知.又有 ...
我3次都係英國人area rep去家長會, 聽個聯絡同事講果個rep以前係做boarding parents. 好彩我係gold package所以都會譯返個報告俾我, 最耐果次差唔多2星期, 但個報告都幾詳盡, 又要譯, 所以時間上都接受到. 之前去過佢地office, 目測都係得一個內地人, 係負責內地學生, 仲有個韓國仔同幾個香港人, 見到有幾個鬼妹同鬼佬, 應該都係英國人. but what ever, 好認同host family真係人夾人.

回覆 keddy123 的帖子

我都想用這間,可否PM我分享下。thx

keddy123 發表於 19-3-20 17:38
回覆 rainbowbb 的帖子

I'm using Guardians International Support.  I view it's very good.
我都想用這間,可否pm分享下,thx

IANKWOK 發表於 19-3-23 23:57
我都想用這間,可否pm分享下,thx

我揾緊guardian 公司,心目中有以下幾間

Crown Guardian
StudyLink
White House
Sunderland
Guardian International
想聽下用家意見。

Pippa’s 好但是我覺得貴,因為我女不是有很多exeat weekend.

醒目開學勳章

rainbowbb 發表於 19-3-26 11:12
我揾緊guardian 公司,心目中有以下幾間

Crown Guardian

Studylinks年費平, 如果不需要太多服務, 只需要安排home stay的話, 我認為抵用, 因為其他公司收2仟幾鎊, 好貴!

3b 發表於 19-3-26 13:25
Studylinks年費平, 如果不需要太多服務, 只需要安排home stay的話, 我認為抵用, 因為其他公司收2仟幾 ...

女兒今年去英讀12年級,要揾監護人公司,監護人每年開支要幾多錢㗎?
年費之外還有其它收費?

3b 發表於 19-3-26 13:25
Studylinks年費平, 如果不需要太多服務, 只需要安排home stay的話, 我認為抵用, 因為其他公司收2仟幾 ...

謝謝。交通費如何?如果要覆診,guardianship 可以安排接送或學校安排?

醒目開學勳章

Cecilia66 發表於 19-3-26 13:36
女兒今年去英讀12年級,要揾監護人公司,監護人每年開支要幾多錢㗎?
年費之外還有其它收費?
...

監護人費用由1仟鎊至2仟8佰鎊不等, 假期需要到home stay留宿亦需要付大約£45/晚, 有些要加收半晚, 來回的士費, 如要出席學校家長會亦要另外收費

醒目開學勳章

rainbowbb 發表於 19-3-26 14:23
謝謝。交通費如何?如果要覆診,guardianship 可以安排接送或學校安排?

交通費視乎距離, 學校可以安排就可能免費, 如要監護人協助, 通常要另外收費

3b 發表於 19-3-26 16:15
監護人費用由1仟鎊至2仟8佰鎊不等, 假期需要到home stay留宿亦需要付大約£45/晚, 有些要加收半晚, 來 ...

因為我agent和我說要3仟幾英磅/年,agent 說有一部分是按金,我覺得好貴。

醒目開學勳章

Cecilia66 發表於 19-3-26 16:30
因為我agent和我說要3仟幾英磅/年,agent 說有一部分是按金,我覺得好貴。
...

要比登記費, 另外有petty cash以防小朋友突然有需要, 好似大約£800, 忘記了實際銀碼

3b 發表於 19-3-26 17:12
要比登記費, 另外有petty cash以防小朋友突然有需要, 好似大約£800, 忘記了實際銀碼
...

謝謝寶貴的資料

回覆樓主

Studylinks新價錢,如果不是英藉,要用standard GBP2515年費,住宿另計。

GIS 的收費已包括稅。
Visit 可能是termly 而不是 monthly!

[img]blob:https://www.edu-kingdom.com/583865d0-8321-4d63-ac85-72fce1ffa233[/img]

[img]blob:https://www.edu-kingdom.com/d1d3d0ba-5de1-47c7-8405-3fffb9d36e36[/img]

Sorry! 相片post 唔到,今晚要用電腦再post

醒目開學勳章

cfs 發表於 19-3-29 11:17
Studylinks新價錢,如果不是英藉,要用standard GBP2515年費,住宿另計。

我用緊Limited plan, 未收到Guardian話下年唔用得, 如果要2仟幾鎊, 可以有其他選擇

3b 發表於 19-3-29 14:06
我用緊Limited plan, 未收到Guardian話下年唔用得, 如果要2仟幾鎊, 可以有其他選擇
...

我考慮WHG了,平啲
‹ 上一主題|下一主題