用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2019英國監護人***急
go

2019英國監護人***急  

James leeQUEST
Guardians International
阿仔9月要去英國升學,現在急需監護人,請各位家長分享一下哪家公司比較好,照顧的全面?謝謝

雨眾不桐73 發表於 19-3-11 09:50
James leeQUEST
Guardians International
阿仔9月要去英國升學,現在急需監護人,請各位家長分享一下哪家公 ...

學校在那一區?

回覆樓主:

我都搵緊監護人,女兒今年9月入讀,Brighton附近,請問可否介紹,thank

4eyesDad 發表於 19-3-14 06:34
學校在那一區?
Cheltenham

雨眾不桐73 發表於 19-3-14 14:16
Cheltenham

I know people living in the South East in England. Cheltenham is slightly out of the way for them.

回覆樓主

我知道 Pippa’s Guardian 有regional manager 負責英國不同地區,包括Cheltenham ,你可以問問。

vanlam8 發表於 19-3-14 12:40
我都搵緊監護人,女兒今年9月入讀,Brighton附近,請問可否介紹,thank

You may send PM to me.

ricenoodle 發表於 19-3-14 18:24
我知道 Pippa’s Guardian 有regional manager 負責英國不同地區,包括Cheltenham ,你可以問問。
...

Pippa 非常好(用家)

dolphin123 發表於 19-3-14 18:30
Pippa 非常好(用家)

可否分享一下有幾好? thank you!

ricenoodle 發表於 19-3-15 11:00
可否分享一下有幾好? thank you!

Guardian 一個term探2㳄,有問題即覆,跟得好貼,另安排host family非常好及近學校。
當然Pippa收費比較貴,不過我覺得值得。

dolphin123 發表於 19-3-15 11:18
Guardian 一個term探2㳄,有問題即覆,跟得好貼,另安排host family非常好及近學校。
當然Pippa收費比較貴 ...
每家監護人也說自己服務很全面,如果有真實用家可以分享一下就太好了

james lxx 會講廣東話, 香港有office, 不過真心有啲貴, 但有咩事上嚟即刻搵到又講到
佢地同我同囡囡有個whatsapp group, 可以PM俾contact你

CMH8888 發表於 19-3-18 21:40
james lxx 會講廣東話, 香港有office, 不過真心有啲貴, 但有咩事上嚟即刻搵到又講到
佢地同我同囡囡有個wha ...

please p.m. thanks

回覆樓主:

請問有沒有家長用過Crown Guardians? 可否分享一下? Agent介紹
thanks

james lee用緊第3年, 其實除咗第一個學期開學多啲嘢要搞, 之後風平浪靜都冇乜特別, 係Y9揀科果時佢地都跟得好貼. 平時交通同零用錢果啲都幫我地搞晒. 但我諗最緊要其實係寄宿家庭, 第一次返香港前買唔到機票, 住咗喺倫敦幾日, 個host dad係中學校長, 之後啲假期就去返學校附近住, 到依家都係呢個, 個host係前心理學家, 假期會帶仔仔去睇歌劇, 燒嘢食同埋出去玩下, 考試前個half term有幫我管住仔仔用手機同溫書, 好盡責. 同埋佢地有好多Area rep都係boarding school houseparents, 同埋高學歷(有牛津博士畢業), 公司整體係幾well established

vanlam8 發表於 19-3-19 17:31
請問有沒有家長用過Crown Guardians? 可否分享一下? Agent介紹
thanks
我同事用過,host family 質素差,好多學生住一齊。試過其中一個整爛了廁所板,屋主將全部學生趕出家門,幸好有同學家長收留。我自己用white house, 住宿安排近學校,最多2人一房

回覆樓主:

White House ok? HK 有冇聯絡人?

回覆樓主

有沒有人用過Guardian International ?

回覆 rainbowbb 的帖子

I'm using Guardians International Support.  I view it's very good.

maymai18727 發表於 19-3-20 14:21
White House ok? HK 有冇聯絡人?
我都係直接向英國聯絡,覆得幾快.有朋友用緊,不過不失.其實host family都係撞彩,夾唔夾到都係到時先知.又有朋友用James,2個學期就轉,用最貴既計劃,見完學校又追極無report.明明已經係最貴既計劃,又多國內人士,連去見家長都係搵啲國內人在英國讀完畢左業,搵佢地去做見家長. 所以我諗監戶人公司同Host family都係睇大家撞岩,好唔好,夾唔夾,大家用家都有唔同意見.