用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 維記今日放榜,大家收到email 通知結果未?? ...
樓主: ccnp
go

維記今日放榜,大家收到email 通知結果未??   [複製鏈接]

gingercatcat 發表於 19-3-16 06:17
Not sure if any levy in CWB PN, but my girl is in K1, definitely need to pay levy in K1.
Then probably they only ask parents to pay after they complete the two steps of school registration.

請問CWB 幾時交留位費?

cathyshen 發表於 19-3-16 18:38
Then probably they only ask parents to pay after they complete the two steps of school registration. ...
Don't think they can do this, as the offer letter lists out all the tuition and misc fees already.  Can't suddenly add additional fees after you register...

legjai 發表於 19-3-16 18:52
請問CWB 幾時交留位費?
29/3 前

問左學校,cwb vic 今年PN 係無 levy。不過我朋友今年升K3,好似都仲要俾。。。

回覆樓主

請問有無人知:如果PN入下午班,會全程到K3都下午班,定係K1可以楝轉上午班?

mcetcc 發表於 19-3-27 18:27
請問有無人知:如果PN入下午班,會全程到K3都下午班,定係K1可以楝轉上午班?
...
俾留位費時即刻俾埋封信話想轉上午,理論上佢話係先到先得。朋友講K1 都唔少同學轉龍校K1,所以都應該有位。唔轉的話,係一路keep住下午班。
不過朋友又話下午班反而晚上多啲時間陪小朋友玩,因為唔使咁早瞓,早上返學前俾小朋友瞓一陣就OK,所以都有利有弊。

ricemanhk 發表於 19-3-27 19:42
俾留位費時即刻俾埋封信話想轉上午,理論上佢話係先到先得。朋友講K1 都唔少同學轉龍校K1,所以都應該有位 ...

謝謝!

想請教下有冇人知多唔多人讀完維記N轉去考其他K (St Cat, KV等等)?

swmr 發表於 19-4-1 17:18
想請教下有冇人知多唔多人讀完維記N轉去考其他K (St Cat, KV等等)?

有好多K1轉
轉本地有,亦好多轉國際學校嘅K1

請問有無家長呢幾日收到VEO call, 叫家長去再去second in?

回覆 cathyshen 的帖子

本身無SECOND IN?我上星期收到VEO CALL WAITING (已SECOND IN)
我估佢地應該CALL緊WAITING, 因為完左REGISTRATION, 有位剩
GOOD LUCK!

af0124 發表於 19-4-3 17:11

本身無SECOND IN?我上星期收到VEO CALL WAITING (已SECOND IN)

請問邊間已經开始call waiting?我都等緊電話,好緊張

係之前無second in呀. 但我地無遞信, 又過晒registration, 而且又唔係call waiting, 所以覺得好奇怪

doris2345 發表於 19-4-3 18:07
請問邊間已經开始call waiting?我都等緊電話,好緊張

我係收HG電話的

chocolatebbb 發表於 19-3-11 10:33
恭喜你呀! 我都係兩間cwb and HG都有offer但cwb係PM class,唔知點揀好

我想問吓,係咪可以apply 兩間分校?而兩間都會出offer(如收)?

potato38 發表於 19-4-11 02:40
我想問吓,係咪可以apply 兩間分校?而兩間都會出offer(如收)?
唔計cwb, 其他veo, 係去你1st choice in, 同埋會係1st choice收先....

如果1st choice收唔到, 佢可能會比2nd choice你. 或直接waiting你~

cathyshen 發表於 19-4-3 19:13
係之前無second in呀. 但我地無遞信, 又過晒registration, 而且又唔係call waiting, 所以覺得好奇怪 ...

我上年都係相同情況,無sec in過,但約4月VEO打黎問仲有無興趣,但係Pm位(我估call完waiting後仲有位剩),但我無考慮

wg_ann 發表於 19-4-15 09:58
我上年都係相同情況,無sec in過,但約4月VEO打黎問仲有無興趣,但係Pm位(我估call完waiting後仲有位剩) ...
係囉, 得pm位, 所以我地都放棄左. 只係覺得好奇怪, call完waiting都仲有位, 睇黎都幾多人放位.

請問係邊間VICTORIA 呢?
佢CALL 你係要SECOND IN 定直接俾OFFER 呢?
謝謝

‹ 上一主題|下一主題