用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 鰂魚涌嘉諾撒 vs 崇真英文部或國際部 vs LHT? ...
go

鰂魚涌嘉諾撒 vs 崇真英文部或國際部 vs LHT? [複製鏈接]

請教鰂魚涌嘉諾撒 vs 崇真英文部或國際部點揀?因本人申請緊轉崇真國際部。
如果vs埋陸慶濤呢?謝謝指教!
   0    0    0    0

回覆樓主:

崇真學費貴, 看似不值. 如有offer, 先考慮LHT 。

Fchu 發表於 19-3-9 23:35
請教鰂魚涌嘉諾撒 vs 崇真英文部或國際部點揀?因本人申請緊轉崇真國際部。
如果vs埋陸慶濤呢?謝謝指教! ...

不要 陸

回覆 elbar 的帖子

想請教原因?

回覆 assado 的帖子

崇真我都覺得不值。我小朋友活潑好動,LHT啱佢嗎?鰂魚涌嘉諾撒又可以嗎?

Fchu 發表於 19-3-9 23:35
如果vs埋陸慶濤呢?謝謝指教! ...
如果係女仔的話, 就選鰂魚涌嘉諾撒; 如果係男仔, 就選LHT

不過預咗呢兩間都谷

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 19-3-11 09:06
如果係女仔的話, 就選鰂魚涌嘉諾撒; 如果係男仔, 就選LHT

不過預咗呢兩間都谷

請教:為何LHT適合男仔?

tangoyip 發表於 19-3-11 19:12
請教:為何LHT適合男仔?
LHT雖然重學術, 但對學生行為較包容. 女仔入到女呢好易學會做"女漢子"

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 19-3-12 12:38
LHT雖然重學術, 但對學生行為較包容. 女仔入到女呢好易學會做"女漢子"

我從來以為女漢子係女校培養出來⋯⋯見不少
‹ 上一主題|下一主題