用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 痴線長天
樓主: Kffhhbcvv
go

痴線長天   [複製鏈接]

cf1126 發表於 19-3-10 16:25
校長都肥肥地,佢應該坐到禮堂的椅

咁呢個校長應該比較危。。。肥開容易變得更肥...點都好,希望佢間學校d老師都係開開心心咁返學教書

回覆樓主

其實新加坡的學校,肥都要管的
我諗香港好多家長就會行出來講,無人權啊歧視啊

losoco 發表於 19-3-9 21:30
回覆 Yanamami 的帖子

因為男女校唔會好似男校咁

旅港開平亦都係B1男女校,前日學界D1田徑賽總成績只係緊敗於喇沙及男拔。

回覆 Soundervolt 的帖子

田徑賽成績只反映果二三十個出賽隊員的訓練結果

但長天則是全民長跑,都幾唔同

你可閉目想想你公子的肥仔同學和文弱書生

對於他們,每年的環校跑會是多麼的辛苦?
我是護書簿

losoco 發表於 19-3-10 17:55

咁又係您話男女校唔會咁谷體能嘛....仲有其他男女校一樣動視學體能喎,都係睇下學校方針啫。每日跑步當然對身體好,但仲可以有其他選擇,我仔玩其他運動,如果每朝練跑,對佢實在太多。如果申請人唔欣賞學校呢類安排,其實可以選擇其他學校。

阿仔學校冇每年環校跑喎,唔通佢讀咗第二間學校?

回覆樓主:

反而覺得男仔每日晨跑幾好啵,跑跑下就跑出友誼!

搞錯你公子學校唔好意思

不過必須注意我係講唔會[全民]谷體能,

有興趣有能力自願參與我覺得ok,全民皆做就有點奇

當然佢入去前冇考慮清楚係佢傻

話說回開平

唔知你知唔知

早幾年開平越野跑男子輸到要降班

結果索性自摺幾年,最近先至重出江湖

其實真的不必勉強自己
我是護書簿

王家爸爸 發表於 19-3-10 09:18
我都覺得有啲擾敵 feel。

以退為進呀,王家爸爸!

猴子爸 發表於 19-3-10 16:43
咁呢個校長應該比較危。。。肥開容易變得更肥...點都好,希望佢間學校d老師都係開開心心咁返學教書
...

你講得啱,肥開肯容易一路肥,我一個親戚個仔今年中三,無見兩年就190磅,我想如果讀黄笏南又減唔到,唔知會否因此勸退。

losoco 發表於 19-3-10 18:32

搞錯你公子學校唔好意思

hea住跑,即快步行,得唔得? 會唔會畀人罰?

身體真係好差嘅 可唔可以 醫生證明 再寫家長信?

樓主早D出post我會報自二。

yovin 發表於 19-3-10 18:40
hea住跑,即快步行,得唔得? 會唔會畀人罰?

身體真係好差嘅 可唔可以 醫生證明 再寫家長信?

又令我想起個大嘅中一冬天學游水,全民皆游,考试時仔話我知游第一。我心想: 唔通, 我睇漏咗眼、 早知唔打羽毛球。(因打羽毛球,唔鼓勵游水)
一來肌肉問題、二來時間問題。

成績表派返嚟 體育取B。
我問: 又話全班游第一?
仔答: 全班唔識游水组別中 游第一。

激C又笑c。

b3410    發表於 19-3-10 20:52

cf1126 發表於 19-3-10 18:34
你講得啱,肥開肯容易一路肥,我一個親戚個仔今年中三,無見兩年就190磅,我想如果讀黄笏南又減唔到,唔知 ...

到時平機會應該會做嘢ga la.
不過最近東華好忙,應該暫時不會再生事端⋯⋯可以叫佢趁此時機食多d

BBC 偶爾有啲節目講孩子癡肥,學校改餐單和鼓勵孩子做運動,部份家長反對,鏡頭訪問下原來家長都是癡肥和日日junk food,完全覺得這樣冇問題,是他們的選擇而已。

猴子爸 發表於 19-3-10 20:45
到時平機會應該會做嘢ga la.
不過最近東華好忙,應該暫時不會再生事端⋯⋯可以叫佢趁此時機食多d
...

佢唔係讀黃笏南,讀左俾人監住日日跑,想肥都好難,其實有人迫做運動都係好事,我都想。

losoco 發表於 19-3-10 17:55

講䦕長天,我一直有個疑問,照計最難攪嘅耐力和意志力,用長跑段練咗,apply 落其他嘢度,成績應該可以好出眾,但此校一直只是B1C水平?計收生,應該盡是B1生,剩係SFA都入唔少。究竟問題喺邊到?

cf1126 發表於 19-3-10 21:14
佢唔係讀黃笏南,讀左俾人監住日日跑,想肥都好難,其實有人迫做運動都係好事,我都想。
...

係wo, 你話「如果」...
我都成日經過牛津道,等我目測吓有冇肥仔先

猴子爸 發表於 19-3-10 21:15
講䦕長天,我一直有個疑問,照計最難攪嘅耐力和意志力,用長跑段練咗,apply 落其他嘢度,成績應該可以好 ...

SFA叻果批男仔都去哂SJC啦……正如SFA家長話,叻果批女仔都唔会-心諗住入HTC-样。

Yanamami 發表於 19-3-10 22:23
SFA叻果批男仔都去哂SJC啦……正如SFA家長話,叻果批女仔都唔会-心諗住入HTC-样。 ...

但考後一d嗰批都好勁wo⋯⋯應該,SFA出嚟,贏哂啦

猴子爸 發表於 19-3-10 22:26
但考後一d嗰批都好勁wo⋯⋯應該,SFA出嚟,贏哂啦
就算係HTC最勁果批女仔,原來係出自聖家而唔係SFA, 我都有d surprised.
‹ 上一主題|下一主題