用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 痴線長天
樓主: Kffhhbcvv
go

痴線長天  

mcl203 發表於 19-3-11 11:48
咁如果名次更前,入左間比長天評級更高,又留左班既點計?~~~
...
除咗幾個由頭帶到尾外,上到中學根本再洗牌。小學成績分數拉得好緊,4科其中一科差少少已經可能去到B1尾或B2頭。上到中學後由四科加到十幾科,單科中文或數學嘅影響細咗好多,更甚的是就算英文小學同分但上中學後會有水平分野,好多科都唔夠人鬥。所以上到中學後以前小學生Banding唔好太認真。

miriam 發表於 19-3-11 12:40
係咪我太耐無上黎, 學校地區又再分左級數.................神區入面既弱校又點叫丫?
...

神區入面既弱校,或許可以叫神弱,強校叫神強~~~

mcl203 發表於 19-3-11 12:54
以為神經衰弱……

retriever 發表於 19-3-11 11:56
SJC 好殘舊既古蹟泥喎!
校舍而已,其他的设备/教学用具/活动资源都是那么古旧贫乏吗?

醒目開學勳章 王國長老

我神經衰弱鳥~~~~
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

mcl203 發表於 19-3-11 08:49
...但不少家長唔係咁諗,仲留戀小學美好既回憶呢~~~
fd 個仔已完成學業,見親佢都係講小學時d史,雖然中學是神校但好少提

忽然想起the crown 2 prince charles 童年,跑唔到,唔知係咪咁搞到e加咁

Yanamami 發表於 19-3-11 09:57
以前逢小息d男仔衝哂落去打波,上番黎咪又係成身臭汗up到下个小息又補濕?(白裇衫都透哂好sexy㗎~ ...
我中學迫巴士都成身汗

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 19-3-11 08:49
...但不少家長唔係咁諗,仲留戀小學美好既回憶呢~~~
我都好想我囡成績好似小學咁好

但有一首歌幾貼切

//sing 舊夢不須記

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 19-3-11 14:00
我都好想我囡成績好似小學咁好

但有一首歌幾貼切

有時間拎番出黎講下,又可以做吓鉄粉力托小學母校吖嗎,教先一兩年感覺多美好~~~

回覆 王家爸爸 的帖子

Wong Hok Kan呀
係早幾年D1 A grade 跳高冠軍

應該係16年畢業,唔會係17
我是護書簿

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 19-3-11 14:05
有時間拎番出黎講下,又可以做吓鉄粉力托小學母校吖嗎,教先一兩年感覺多美好~~~
...
教先一兩年, 跟住上堂發夢唔聽書, 真係呵呵呵

回覆 kkhon 的帖子

SFA盛產狀元係著名同經得起時間驗證的

由CEE到DSE,甚至IB都有

你在EK也可找到舊文講架
我是護書簿

我咪講我哋稱之為神區入面既蟻民囉。
sorry, 引起大家不必要既神經衰弱鳥。

jumphigh 發表於 19-3-11 14:57
咁幼稚園驶唔驶撲埋出黎認人呀?

再加PN和Playgroup ~~~

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 19-3-11 14:54
我咪講我哋稱之為神區入面既蟻民囉。
sorry, 引起大家不必要既神經衰弱鳥。
...
我已經養左個無限供養跌打師傅既囡, 仲有一隻兔, 唔想養多隻神經衰弱鳥.

little_yolky    發表於 19-3-11 15:05

miriam 發表於 19-3-11 15:04
我已經養左個無限供養跌打師傅既囡, 仲有一隻兔, 唔想養多隻神經衰弱鳥.
跌打師傅有無仔?許配俾佢免費照顧-世~

醒目開學勳章 王國長老

Yanamami 發表於 19-3-11 15:06
跌打師傅有無仔?許配俾佢免費照顧-世~
跌打師傅個仔得 7 歲....................

Yanamami    發表於 19-3-11 15:11

mcl203 發表於 19-3-11 15:00
再加PN和Playgroup ~~~
再再加埋边间E院出世,育婴室d姑娘照顾得叻呀