用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 痴線長天
樓主: Kffhhbcvv
go

痴線長天   [複製鏈接]

猴子爸 發表於 19-3-11 10:03
但好似话SSP是强区wo

点强法?边个話?

Yanamami 發表於 19-3-11 10:22
点强法?
都是在EK看到很多人如此评论而已。我估计是此区有SFA, 礼贤,崇真,英华,德雅这些学校卦。

猴子爸 發表於 19-3-11 10:27
都是在EK看到很多人如此评论而已。我估计是此区有SFA, 礼贤,崇真,英华,德雅这些学校卦。
...

好多人?我蒲左十幾年EK,無听过SSP係强区~就只有-间SFA撑住成个区。

王家爸爸 發表於 19-3-11 10:22
神科既定義個個人唔同

有無計番宗教?~~~

王家爸爸    發表於 19-3-11 10:49

Yanamami 發表於 19-3-11 10:29
我蒲左十幾年,無听过SSP係强区~就只有-间SFA撑住成个区。

但观乎这些提到的学校,他们的band1率比较高, 可能就直接令到SSP的整体band1率相对其他区来讲是高。强区 - 不必是全区都高,只要拿到band1率人数高于全港各区的平均band1人数,就算是强区,对吗?
以九龙城为例,高band1率的是APS, KTS, LS, MCS, 圣家,民生,DPS, 但其实其他学校的band1率是比较低的。

这只是我的估计而已,错也无妨,只是闲聊讨论讨论 欢迎指正。

猴子爸 發表於 19-3-11 10:34
但观乎这些提到的学校,他们的band1率比较高, 可能就直接令到SSP的整体band1率相对其他区来讲是高。强区 - ...

真心唔觉呢d学校band1率“比較高”,如果高就同三私-直齐名啦~你有無参考hkpapa既料㗎?

Yanamami 發表於 19-3-11 10:37
真心唔觉呢d学校band1率“比較高”,如果高就同三私-直齐名啦~你有無参考hkpapa既料㗎? ...
是相对上比较高,但没有三私一直那么高,好像礼贤,它的band1率应该有6成,但不是8/9成的level, 在EK不算入流的。

猴子爸 發表於 19-3-11 10:41
是相对上比较高,但没有三私一直那么高,好像礼贤,它的band1率应该有6成,但不是8/9成的level, 在EK不算入 ...

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3295224&extra=page%3D1&page=16

真係有你講禁高咩?似乎荔枝角天主教仲好d(17#)

礼贤6成B1率应该有, 有识人,据知是长期稳定大约6成。如果荔天更高,如果YW算进去,玛神也不差,可能我的估计会是对的wo

醒目開學勳章 王國長老

猴子爸 發表於 19-3-11 10:00
我就是觉得SSP的band1不足够,难得有长天这间男校,它应该可以尽收B1男生,不可能有B2吧。。。  ...
長天有一間聯繫小學.................
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 19-3-11 11:16
長天有一間聯繫小學.................
好似已经断左一段时间?

tutik 發表於 19-3-10 16:11
如果樓主真係用家,我反而欣賞呢度有唔同嘅聲音,如果雨大到狗屎咁都要準時開跑,做遲一陣男子漢都唔得!  ...
不會吧, 我囡打RUGBY 都會帶定多一套內外衣衫褲祙,
打完水戰, 夠時間咪就沖身,
唔夠抺干身內外換晒就得, 唔洗UP住UP住

醒目開學勳章 王國長老

猴子爸 發表於 19-3-11 11:17
好似已经断左一段时间?
斷左我就唔會識人 B2B-C 入到長天喇
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

Yanamami 發表於 19-3-11 09:57
以前逢小息d男仔衝哂落去打波,上番黎咪又係成身臭汗up到下个小息又補濕?(白裇衫都透哂好sexy㗎~ ...
好彩我讀女校啫, 真係隔住個mon都聞到臭。

miriam 發表於 19-3-11 11:18
斷左我就唔會識人 B2B-C 入到長天喇

原来如此,难怪难怪
但我又真是听过话会断,可能是流料
难怪SFA考90,入去考头10

醒目開學勳章 王國長老

猴子爸 發表於 19-3-11 11:17
好似已经断左一段时间?

聖方濟愛德小學

2016/18 有 23 個聯繫位

醒目開學勳章 王國長老

猴子爸 發表於 19-3-11 11:21
原来如此,难怪难怪
但我又真是听过话会断,可能是流料
有疑問可上教局網頁查證, 呢 D 資料去到統一派位個份學額名單無得老吹

‹ 上一主題|下一主題