用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 Jupas 大學interview通知
go

Jupas 大學interview通知

經Jupas 是否已經開始收到大學interview通知啦? 其實就算那科設有interview, 也未必一定會代一定會interview 架? 即就算無接到interview通知, 也不等於不獲考慮?

vkzone 發表於 19-3-8 13:58
經Jupas 是否已經開始收到大學interview通知啦? 其實就算那科設有interview, 也未必一定會代一定會intervie ...

我囡上星期收到CU 出封信,大約係話多謝佢申請佢個Faculty,並排 top priority 。如有機會interview 的話,日期會係那幾天,最後叫考生努力考好DSE 。

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

科科唔同,有d真係in,所謂in得好有分加但點都係dse分數行先
有d其實只係展銷會,sell自己課程一個鐘,in5分鐘。人人有份
有d科目較睇重面試表現
舊年知有人無面試無交要求嘅「功課」最後jupas照派位 (因已決定去外國無理過jupas)

回覆 J-smama 的帖子

我囡都收到CU的信, 內容差不多.
仲話如5月22日都選其作A部, 都有機會參加首輪面試.
那如果放榜後根據成績改choice, 以前未放A部的, 有冇得面試呢?
是否一定要放入A部才可以呀?

醒目開學勳章 王國長老

yamsui 發表於 19-3-11 23:06
回覆 J-smama 的帖子

我囡都收到CU的信, 內容差不多.

放榜前有面試,放榜改選後都有面試
至於係咪一定要band a入,jupas網有stat的

回覆 Charlotte_mom 的帖子

唔該你, 等我上JUPUS研究下, 就來考了, 好緊張!

醒目開學勳章 王國長老

yamsui 發表於 19-3-12 09:40
回覆 Charlotte_mom 的帖子

唔該你, 等我上JUPUS研究下, 就來考了, 好緊張!

加油

回覆樓主

如果收到信,只提6月頭該段日子會有interview ,但又冇講到好明確,咁即係會再有信?定等email? 我見呢度好多都話收到interview 通知,搞到有點擔心添。只收到CU信,另外兩間無任何動靜。

水晶球 發表於 19-3-26 13:58
如果收到信,只提6月頭該段日子會有interview ,但又冇講到好明確,咁即係會再有信?定等email? 我見呢度好 ...

多數係 email, 多啲留意吓junk mailbox, 驚有時跌左落去。

醒目開學勳章 王國長老

水晶球 發表於 19-3-26 13:58
如果收到信,只提6月頭該段日子會有interview ,但又冇講到好明確,咁即係會再有信?定等email? 我見呢度好 ...

唔係科科都在放榜前面試,見左亦唔代表d咩
除非報同一科,人地有,自己無,咁就值得擔心一點

回覆樓主:

POLYU 職業治療(唔知 JUPAS / non ju) 同 Nursing (non jupas)
已經開始左 in

PolyU物理治療interview 緊未?thks

fung0001 發表於 19-4-2 13:46
我女三月中已見左但未有消息,請問有冇人知有人有Offer呢?

DKmum 發表於 19-4-3 20:57
我女三月中已見左但未有消息,請問有冇人知有人有Offer呢?

請問囡囡是JUPUS OR NON JUPUS 學生?

DKmum 發表於 19-4-3 20:57
囡囡Jupas or non jupas 呢?

fung0001 發表於 19-4-2 13:46

已見,未有消息

ning'smum 發表於 19-4-4 09:29

已見,未有消息
唔知GCE AL  NON-J  的 PT 上年收什麽 offer ?

WLT20062006 發表於 19-4-4 09:52
唔知GCE AL  NON-J  的 PT 上年收什麽 offer ?

CO?
AAA

cherry媽咪 發表於 19-4-4 16:51

CO?
收甘低?