用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 來緊9月會返 Tutor time K1.. 請問關於外補? ...
樓主: tyyho1
go

來緊9月會返 Tutor time K1.. 請問關於外補?

tyyho1 發表於 19-3-6 22:12
想考直私

考直私,一定選萊恩!考直私成積基本上屯元天無一間幼稚園好得過佢!

goodparade 發表於 19-5-3 19:05
考直私,一定選萊恩!考直私成積基本上屯元天無一間幼稚園好得過佢!

讀萊恩.. 英文需要外補嗎?中文呢?

tyyho1 發表於 19-5-7 10:02
讀萊恩.. 英文需要外補嗎?中文呢?

睇你想考邊d直私!要考出面名校,基本上萊恩d家長,中英數普音樂都會出去補!

回覆 tyyho1 的帖子

想問 你最後係決定揀左TT 定萊恩啊?我都係住元朗區 同樣煩緊呢幾間點揀 都想問下意見

回覆 mamabb2016 的帖子

請問 有無   Research 過Topkids 德怡呀?我都好想知 TT vs 萊恩vs 德怡 點揀好

YMDAKI 發表於 19-5-24 11:23

請問 有無   Research 過Topkids 德怡呀?我都好想知 TT vs 萊恩vs 德怡 點揀好  ...

果時都有德怡和激活pn offer,但最後多多最近屋企,所以揀左多多,唔駛搭車,因為婆婆湊,唔想婆婆太辛苦。德怡校舍細d,又要上樓梯或搭,感覺幾逼。萊茵無報pn,所以唔清楚。

YMDAKI 發表於 19-5-24 11:17

想問 你最後係決定揀左TT 定萊恩啊?我都係住元朗區 同樣煩緊呢幾間點揀 都想問下意見 ...
其實我到呢一刻都仲1516...我兩邊都交左錢...
最遲6月底要決定..

YMDAKI 發表於 19-5-24 11:23

請問 有無   Research 過Topkids 德怡呀?我都好想知 TT vs 萊恩vs 德怡 點揀好  ...
德怡我無報..我其實只報左 TT K1..
萊恩係因為 N係 York 讀.. 所以直升..

Oh 讀york N班 可以升萊恩K1 ? 因為佢同個集團?

YMDAKI 發表於 19-5-27 15:52

Oh 讀york N班 可以升萊恩K1 ? 因為佢同個集團?

佢地係姊妹校