用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 黃埔babington RWI phonics
樓主: Ms.Greyson
go

黃埔babington RWI phonics [複製鏈接]

sar1216 發表於 19-4-24 19:08
我真係最終忍唔住開左個post分享出來,有時間可以入去睇睇我的經歷。你有沒諗住轉邊間? 我安排左wiseland ...

Wiseland我都睇過
但$380真的太貴喇
其實我小朋友已經k3
雖然phonics嘅應用唔算好好
但喺兩間learning centre都讀左兩年幾phonics
諗住搵啲全面啲嘅課程
但黃埔附近好似都冇乜適合咁

baby7 發表於 19-4-24 23:48
但$380真的太貴喇
其實我小朋友已經k3

哇,2年幾,其實係咪已經叫學完?

baby7 發表於 19-4-24 23:48
但$380真的太貴喇
其實我小朋友已經k3

我都搵來搵去搵唔岩,見有人話佐敦wiseland,不過d留言係幾年前,諗緊試唔試好

我小朋友係Wiseland 讀了一年,效果好滿意,肯自己嘗試blending, 而且spelling 亦很有幫助。

sar1216 發表於 19-4-24 19:08
我真係最終忍唔住開左個post分享出來,有時間可以入去睇睇我的經歷。你有沒諗住轉邊間? 我安排左wiseland ...

想入
Thx

我係WISELAND讀緊foundation 1,覺得有d慢, Babingtxn評估完建議讀F3...唔知兩個LEVEL係咪一樣, 我仲諗住轉過去添, 請問B字頭 d老師真係hea教嗎?

misshoney821 發表於 19-5-16 14:32
我係WISELAND讀緊foundation 1,覺得有d慢, Babingtxn評估完建議讀F3...唔知兩個LEVEL係咪一樣, 我仲諗住轉 ...

唔好意思,答你唔度,因為到最後我兩間都無揀

JBI1604 發表於 19-4-14 02:43
Highly recommend Step By Step. Originally in Laguna Verde Mall and it has been moved to Peninsula Sq ...

I can’t search their facebook or website too. Would you mind give us more details? Thanks.

JBI1604 發表於 19-4-14 02:43
Highly recommend Step By Step. Originally in Laguna Verde Mall and it has been moved to Peninsula Sq ...

can u share more? thanks

我問過西灣河Babington 學RWI,覺得都教得幾慢,一星期一堂,每堂一個鐘先教2個sound。所以都係搵上門1對1。So far 三堂,每堂半小時,教左10個sound。

sar1216 發表於 19-4-17 02:12
我想轉,但去過評估及試堂,覺得好麻麻,尤其reception個肥女人真係似趕客走,竹4寧願留返原本個間再慢慢搵 ...

十分同意...果個肥女人乜都話唔得....好串無services , no options, no choice !
態度衰到爆,join前乜都得 join後乜都唔得!老師好好但我本人頂唔住同哩d無禮貌既所謂manger 既人溝通唔到.我只好轉center.... 又係話唔比我轉 講出好多理由.....你都分明趕客....都唔明點解唔比我轉!我只能夠講黃埔好只因好老師,如失敗一定係哩個manger問題!

rubyli1031 發表於 19-9-28 23:54
十分同意...果個肥女人乜都話唔得....好串無services , no options, no choice !
態度衰到爆,join前乜都 ...

啱,分明趕客,亦投訴無門

sar1216 發表於 19-9-30 11:50

啱,分明趕客,亦投訴無門

可能打上office投訴,就算老師好但門口果個唔ok,好多事都唔會幫我地小朋友友,咁讀下去我都唔安心比我小朋友咁係果道讀!

rubyli1031 發表於 19-9-30 14:24
可能打上office投訴,就算老師好但門口果個唔ok,好多事都唔會幫我地小朋友友,咁讀下去我都唔安心比我小朋 ...

啱,希望各家長睇到我地的分享。

回覆樓主:

今個月試過同個女去做assessment. 個女屬於慢熱,短短10分鐘根本連坐都唔肯坐。所以同老師(個男老師幾好幾有耐性)講咗之後都係諗住比佢foundation開始.點知門口個reception妹妹話個經理唔喺度,又話唔到事,又乜嘢其他option都唔比,問星期六又話乜位都冇,之前同佢講target 星期六課程又唔一早話俾我聽無位。之後當然經理都冇打返俾我啦。感覺係鍾意收好乖好聽話坐好定嘅小朋友。所以見我個女連assessment都做唔到,已經唔係好想做我生意。絕對贊成黃埔呢間Babington Reception啲人真係態度一般,令人感覺好反感,完全沒有服務可言(雖然感覺見我個女嘅老師真心幾好),但前台請啲人服務咁樣,點信佢哋係真誠服務教育小朋友ctr。嚟緊book咗九龍城d mind 做assessment. Reception姐姐反而態度幾好,我問嘅問題頗多但係佢都叫做有耐性解答。下個禮拜做完assessment 再update大家。

‹ 上一主題|下一主題