用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 黃埔babington RWI phonics
go

黃埔babington RWI phonics

請問大家對黃埔babington 個phonics 課程有無咩意見?好唔好?有意同小朋友報呢個課程。

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆樓主

冇上過,上緊黃埔另一間rwi,但加價諗住搵間平啲,所以去過做評估,但感覺唔太專業,結果貴少少留返原本果間。

feifei_baby 發表於 19-3-13 17:43
冇上過,上緊黃埔另一間rwi,但加價諗住搵間平啲,所以去過做評估,但感覺唔太專業,結果貴少少留返原本果 ...

留係12期嗰間?

Ms.Greyson 發表於 19-3-13 22:47
留係12期嗰間?

Yes,想轉之際幫阿細報埋,有siblings 優惠,差幾百都係想小朋友學好啲.

pilco 發表於 19-3-20 12:38
有時真係寧願俾貴d
搵間好d既!最緊要有成效。

你都覺得另一間好啲?

Highly recommend Step By Step. Originally in Laguna Verde Mall and it has been moved to Peninsula Square. They are using Montessori method to teach phonics. The teacher is one of the shareholders and she’s a British Chinese who doesn’t speak any Chin/ Cantonese.  

回覆樓主:

我想轉,但去過評估及試堂,覺得好麻麻,尤其reception個肥女人真係似趕客走,竹4寧願留返原本個間再慢慢搵

sar1216 發表於 19-4-17 02:12
我想轉,但去過評估及試堂,覺得好麻麻,尤其reception個肥女人真係似趕客走,竹4寧願留返原本個間再慢慢搵 ...

原本係邊間?我小朋友較prefer play based學習,都唔知邊間好

Ms.Greyson 發表於 19-4-17 22:22
原本係邊間?我小朋友較prefer play based學習,都唔知邊間好

原來個間其實都不值一提,所以都唔想推介,只係呢間我都覺得唔得係因為佢由評估到試堂及門口個個真係唔ok,試堂拍條片比我睇過,老師又好chur個隻,仲有成7個人,唉!

sar1216 發表於 19-4-18 09:29
原來個間其實都不值一提,所以都唔想推介,只係呢間我都覺得唔得係因為佢由評估到試堂及門口個個真係唔ok ...

我去過11期有間新開嘅,但佢哋prefer坐定定嘅小朋友,而家努力搵緊輕鬆少少嘅phonics班

Ms.Greyson 發表於 19-4-18 10:05
我去過11期有間新開嘅,但佢哋prefer坐定定嘅小朋友,而家努力搵緊輕鬆少少嘅phonics班
...

不如在我開的黃埔babington傾好嗎

sar1216 發表於 19-4-18 12:06
不如在我開的黃埔babington傾好嗎

?你又話唔好?點解係你開?

回覆樓主:

我就係開來分享下,想聽下各家長點睇。同埋我開post時係未試堂的

sar1216 發表於 19-4-18 18:07
我就係開來分享下,想聽下各家長點睇。同埋我開post時係未試堂的

哦,原來你意思係開嘅post,等我睇睇先

sar1216 發表於 19-4-18 09:29
原來個間其實都不值一提,所以都唔想推介,只係呢間我都覺得唔得係因為佢由評估到試堂及門口個個真係唔ok ...

Same feeling here
我仔本身慢熱怕羞的
喺呢間都上得唔開心
影片比家長嘅原意係好
但成個電話對正d小朋友
喺一粒聲都冇嘅環境下要小朋友輪流咁讀句子
對某d小朋友來講是好chur的
我仔個鬼婆老師亦幾惡下(介紹我入來讀嗰位朋友的小孩都係呢個老師,也有同感)
係學到野嘅
不過感覺進度都幾慢
而且要坐定定學習的
唔似出面的learning centre會有遊戲中學習
好睇小朋友受唔受

都諗住完成埋呢個level
之後都唔諗住継續了

JBI1604 發表於 19-4-14 02:43
Highly recommend Step By Step. Originally in Laguna Verde Mall and it has been moved to Peninsula Sq ...

Is the school name step by step?
Cannot search it on Facebook

baby7 發表於 19-4-24 15:33

Same feeling here
我仔本身慢熱怕羞的

我真係最終忍唔住開左個post分享出來,有時間可以入去睇睇我的經歷。你有沒諗住轉邊間? 我安排左wiseland做評估,但好貴,如果真係報要$380一堂。聽日評估完希望沒不快經歷啦