用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 體藝面試通知
樓主: HKbigfoot
go

體藝面試通知   [複製鏈接]

miriam 發表於 19-3-20 00:15
class list 唔會列出幾多係留班生
係呀, class list 唔會列出幾多係留班生, 我只想統計下全級有有幾多是PE生, 幾多VA生咋.

囡有話她們功課比其他班多,我吾太清楚。但VA有時一晚要求完成兩三張畫或幾板sketch,我就覺得幾吃力。但吾知係咪佢手腳慢慢🙁

grumpy_sleepy 發表於 19-3-20 13:46
囡有話她們功課比其他班多,我吾太清楚。但VA有時一晚要求完成兩三張畫或幾板sketch,我就覺得幾吃力。但吾 ...
似終是第一年升上中學, 樣樣都要慢慢去適應, VA 係要多D時間做快唔嚟, 唯有盡力, 加油!  好在仍未感受到讀書有壓力, 可以等佢地多D時間適應.

PandaTam123 發表於 19-3-20 16:58
似終是第一年升上中學, 樣樣都要慢慢去適應, VA 係要多D時間做快唔嚟, 唯有盡力, 加油!  好在仍未感受到讀 ...

真的很開心大家寶貴的分享

我大仔上年係精英班, 上學期可能英數同is未上手,就會見佢喺屋企做下功課, 到咗下學期我見佢真係得閒到我都有啲擔心,不過有時我幫佢收拾啲嘢見到佢上堂做嘅功課其實好多。 到咗今年s2,佢用咗好多時間去參加 課外活動,我見佢好投入,好開心,亦都見識咗好多嘢。 今年佢自動自覺用多咗時間去溫習 ,我覺得佢好享受佢嘅校園生活,我仔仔都係VA生
http://mmbb423.my.babysky.hk

mmbb423 發表於 19-3-20 20:37
我大仔上年係精英班, 上學期可能英數同is未上手,就會見佢喺屋企做下功課, 到咗下學期我見佢真係得閒到我 ...

你們的仔仔囡囡好強考到入體藝真的不容易,仲要自理能力咁強

不知 first round 報PE 的有幾人 in 呢?

Panda1017 發表於 19-3-21 08:34

我個仔報PE, Number 係 2xx/311, 唔知係咪 311個PE,定係果個時段311人

mch411 發表於 19-3-21 08:50
我個仔報PE, Number 係 2xx/311, 唔知係咪 311個PE,定係果個時段311人
我有朋友仔報名no.去到千幾.估PE收600-700人in.  我小朋友in下午1XX / 313

clokwai 發表於 19-3-21 09:26
我有朋友仔報名no.去到千幾.估PE收600-700人in.  我小朋友in下午1XX / 313

In 上午,xxx/422.

clokwai 發表於 19-3-21 09:26
每年收表幾千, 因為唔計自行,所以好多BAND2,3 入表搏有得IN

醒目開學勳章 王國長老

mch411 發表於 19-3-21 10:18
每年收表幾千, 因為唔計自行,所以好多BAND2,3 入表搏有得IN
PTA 透露 15/16 年度收表有 3000, 開頭都估得千零掛, 聽到咁多都嚇親, 就係好多 B2 / B3 都照入表, 報名費 $50 當買個機會
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 19-3-21 10:52
PTA 透露 15/16 年度收表有 3000, 開頭都估得千零掛, 聽到咁多都嚇親, 就係好多 B2 / B3 都照入表, 報名費  ...
我相信呢堆搏大霧既人, 點都有一兩個打動到學校收佢,所以50蚊搏得過

醒目開學勳章

mch411 發表於 19-3-21 08:50

我仔都係2xx/311上午in PE
另想問下有1st in係咪都係band 1 生?
利申我仔係band 1生

回覆 mch411 的帖子

其實博大霧入去追吾上都幾辛苦,因為無論是VA / PE花的時間都多, 我在上學期家長會聽到有些真是英文未達水平,有點困難, 已問定留班基準 , 有點無奈 . 在上學期派成績表面口也可見到自然派和頭dup dup 兩種.

醒目開學勳章 王國長老

mch411 發表於 19-3-21 10:58
我相信呢堆搏大霧既人, 點都有一兩個打動到學校收佢,所以50蚊搏得過
知真係有 B2 頭既入到
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

grumpy_sleepy 發表於 19-3-21 11:23

其實博大霧入去追吾上都幾辛苦,因為無論是VA / PE花的時間都多, 我在上學期家長會聽到 ...

我囡已 S.4, 當年同級有人今年 S.2 ..............

有位本應 S.5, 今年唔知係咪升唔到 S.3 最終轉校.............

醒目開學勳章 王國長老

grumpy_sleepy 發表於 19-3-21 11:23

其實博大霧入去追吾上都幾辛苦,因為無論是VA / PE花的時間都多, 我在上學期家長會聽到 ...
學校英文科有 enhancement class, 以 PE 生咁忙黎講, 真係好多都未必上到.

回覆 clokwai 的帖子

人山人海!!! 星期六下雨呀!

Panda1017 發表於 19-3-21 08:34

我個女報VA, 會在下午1時左右In, 是否所有VA 生都在下午in?
‹ 上一主題|下一主題