用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問迦密中學出咗面試信未?
go

請問迦密中學出咗面試信未?

請問有人已經收到迦密中學的面試信嗎?

未呀, 不過佢寫係全IN嘅

回覆 angiecarl 的帖子

收到,謝謝!見好多其他學校也已經出信呢~

natalielee 發表於 19-3-4 16:54
請問有人已經收到迦密中學的面試信嗎?

仲未收到, 唔知幾多點呢。

係呢, 要見家長, 你哋諗住著咩衫?

little_yolky 發表於 19-3-4 17:50
仲未收到, 唔知幾多點呢。

係呢, 要見家長, 你哋諗住著咩衫?
我會著t-shirt 波鞋牛仔褲, 其實對要見埋家長有啲反感

angiecarl 發表於 19-3-4 18:01
我會著t-shirt 波鞋牛仔褲, 其實對要見埋家長有啲反感

上年in完其實都無乜野問家長

angiecarl 發表於 19-3-4 18:01
因為我肥咗好多, 所以D靚衫全部唔啱著, 得返運動衭同普通衫。 我無乜反感, 只係擔心。老實講, 唔係2nd in, 點解要見家長呢。

回覆 little_yolky 的帖子

上年我都買左件斯

文文既衫去, 去到見有人TEE+牛記

HILDA0817 發表於 19-3-5 09:32

上年我都買左件斯斯文文既衫去, 去到見有人TEE+牛記 ...
咁........都係買條裙好啲............我諗住可以瘦返, 所以一直無買住

MCLIAN    發表於 19-3-5 16:31

加油呀! 祝成功

little_yolky    發表於 19-3-5 10:04

little_yolky 發表於 19-3-5 09:34

咁........都係買條裙好啲............我諗住可以瘦返, 所以一直無買住

俾我會選這樣的衣著。。。雖則我唔明白何解一個全in的面試要見家長,
但我會俾學校知道,我係絕對重視這一次的會面。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 19-3-5 11:22
俾我會選這樣的衣著。。。雖則我唔明白何解一個全in的面試要見家長,
但我會俾學校知道,我係絕對重視 ...
你張相click唔大, 係咪即係suit? 下身深色, 上身淺色? 我個十字架鍊咀唔見咗喎。

回覆 奥脫福 的帖子

見家長果PART主要問個女多, 只問了我一句, 家長有無問題問我

little_yolky 發表於 19-3-5 11:25
你張相click唔大, 係咪即係suit? 下身深色, 上身淺色? 我個十字架鍊咀唔見咗喎。 ...

個人認為顏色不重要,只要不太鮮豔就可以;是否Suit也不重要,莊重就可以,
另切忌暴露。。。背心、吊帶要全走!

另外唔好計個十字架鍊咀。。。當然如果有會更好,不過我係唔多認同「扮信仰」。

HILDA0817 發表於 19-3-5 11:26
回覆 奥脫福 的帖子

見家長果PART主要問個女多, 只問了我一句, 家長有無問題問我 ...
無問題呀........點算.............住响附近幾十年, 睇住學校成長, 仲會有咩問題呢

HILDA0817 發表於 19-3-5 11:26
回覆 奥脫福 的帖子

見家長果PART主要問個女多, 只問了我一句, 家長有無問題問我 ...

咁就真係疑惑:你想見我。。。為乜?!

little_yolky    發表於 19-3-5 14:27

奥脫福 發表於 19-3-5 11:35
個人認為顏色不重要,只要不太鮮豔就可以;是否Suit也不重要,莊重就可以,
另切忌暴露。。。背心、 ...
我見你相入面兩位女士都有十字架, 以為你提議啫

奥脫福 發表於 19-3-5 11:39
咁就真係疑惑:你想見我。。。為乜?!

可能佢問左我女好多野,所以問我一句算

回覆樓主:

其實學校一向好樸素 見家長我覺得 都係想 有個好啲 溝通啫

HILDA0817 發表於 19-3-5 11:44
可能佢問左我女好多野,所以問我一句算
學校話家長環節要帶阿女一份中作一份英作一份數功課去見。