用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 華夏盃總決賽,有冇jm 在深圳住一晚酒店? ...
go

華夏盃總決賽,有冇jm 在深圳住一晚酒店?

去年下大雨,險些遲到。
有冇jm 訂住酒店,可以分享一下嗎?

回覆 tusenwanee 的帖子

由於我自己好少上去大陸
所以我去3次都係找香港有旅行社做套票的酒店
感覺好似穩陣D又抵D

今年的試場仍是中英公學嗎?

上年我找到有套票又最近的酒店是
靈芝站上面的萬悅格蘭雲天酒店
房不錯,但G/F那間餐廳真的麻麻地
但買了套票也只好乖乖食曬晚早兩餐
反正都只係想有個方便的地方落腳
安頓好,溫下書,輕鬆地去考
而且搭地鐵去中英公學附近的站也不用坐車太耐

如你是2大1小
問清楚加床和用膳的收費
我仔低年班時,在另一間酒店,身高不超限度可免費食
我是護書簿

我上年住了"維也納國際酒店(深圳前海店)", 肯定是最近的酒店了, 因為行去試場也是五分鐘內, 不過酒店食物差了點, 其餘ok

setom 發表於 19-3-4 07:09
我上年住了"維也納國際酒店(深圳前海店)", 肯定是最近的酒店了, 因為行去試場也是五分鐘內, 不過酒店食物差 ...

非常感謝

明天有結果了吧,不知道報名費幾多

setom 發表於 19-3-4 07:09
我上年住了"維也納國際酒店(深圳前海店)", 肯定是最近的酒店了, 因為行去試場也是五分鐘內, 不過酒店食物差 ...
分分鍾見到你因為天氣太差,我都訂咗day stay,可以休息一下,整幹D衫褲。
我覺得最近呢間。

我上年去都見到好多香港人住嗰間酒店, 行過去真係好近

回覆樓主:

上年真係勁大雨,又行雷,天氣好差好差

我地冇住酒店,差些遲到

0030 發表於 19-3-4 11:38

原來咁快有結果 .... 我仔先病好,今日第一日返學 .....    
不過我可以慳返全國賽同酒店錢 ....

0030 發表於 19-3-4 11:38
出了結果。報名費740

回覆 b3410 的帖子

剛剛查了三等獎,應該不去總結賽了~

回覆樓主

咁啱比賽日期夾住測驗中間
諗緊如果前一晚住酒店,星期日一早去比賽。返嚟星期一二又要測驗點算好?

回覆樓主

有冇人知其實係唔係只要有參加晉級賽都會有三等獎??

otin 發表於 19-3-5 11:26

得60 % 得獎可以入全國賽

otin 發表於 19-3-5 11:26

唔係,總共(所有年級)40%左右有獎。  ~8000/ 20000左右

________

第十二屆「華夏盃®」全國數學奧林匹克邀請賽(華南賽區)晉級賽已於 2019 年 2 月 24 日圓滿結束。
在此特別鳴謝 近 200 位工作人員的緊密合作,令是次比賽得以順利進行。
本年度 「華夏盃®」(華南賽區)晉級賽 的參賽者超過 20000 人,其中香港約 8000 多人獲頒三等獎
或以上的殊榮,並取得「華夏盃®」全國總決賽 的入場券,實在是可喜可賀

回覆樓主

請問今次晉級賽如果二等獎有冇獎牌?

回覆樓主

兒子取了特等奬,比賽是2:30
不用訂酒店了,可以慳返一筆

miaooo 發表於 19-3-5 11:57
請問今次晉級賽如果二等獎有冇獎牌?

有的

b3410 發表於 19-3-5 11:43
唔係,總共(所有年級)40%左右有獎。  ~8000/ 20000左右
香港賽區約40%,事實所有參賽者係60%,即香港表現比平均差。

b3410    發表於 19-3-5 12:23

回覆 sunnymama2 的帖子

"本年度 「華夏盃®」(華南賽區)晉級賽 的參賽者超過 20000 人,其中香港約 8000 多人獲頒三等獎"

冇話嗰20000參賽者係香港喎