用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 上智2nd in後結果
樓主: gigayan
go

上智2nd in後結果  

熱媽 發表於 19-3-3 13:48
回覆 progreenmom 的帖子

係呀!除咗問你叫咩名係中文問,其他全英文對答

我個老師用英文問PE lesson 重唔重要同會否坐關愛座.....

熱媽 發表於 19-3-3 13:48
回覆 progreenmom 的帖子

係呀!除咗問你叫咩名係中文問,其他全英文對答

我地一入去嘅時候用中文傾咗陣補交嘅獎狀、同埋家庭背景,之後就開始英文面試

回覆 gigayan 的帖子

我諗我地同組,D問題一樣,呀囡話用佢有限英文答呢D問題,老師好好,夠5分鐘但見佢未答完,肯繼續比佢吹水

熱媽 發表於 19-3-3 14:02

我諗我地同組,D問題一樣,呀囡話用佢有限英文答呢D問題,老師好好,夠5分鐘但見佢未 ...

老師非常nice....補交獎狀後,和阿女交流咗一些該比賽心得,大家都傾咗一陣先開始面試,面試後阿女同我話好希望入到,但今年好多叻女,希望有機會啦。

今年學生係多咗,所以競爭真係大。佢地都盡晒力,希望11號有好消息

gigayan 發表於 19-3-3 14:37
老師非常nice....補交獎狀後,和阿女交流咗一些該比賽心得,大家都傾咗一陣先開始面試,面試後阿女同我話 ...
撻大師姐个朵可能有分加話:我都好想可以好似某某禁係呢个大家庭过六年~

MCLIAN    發表於 19-3-4 14:10
YuenBaBa    發表於 19-3-3 15:14

Yanamami 發表於 19-3-3 14:48
撻大師姐个朵可能有分加話:我都好想可以好似某某禁係呢个大家庭过六年~ ...

你因住收1000個pm問你大囡叫咩名?

YuenBaBa    發表於 19-3-3 15:14

撻大師姐个朵可能有分加話:我都好想可以好似某某禁係呢个大家庭过六年~ ...

你又唔早D教我出呢招大招

sukitelfold 發表於 19-3-3 15:09
你因住收1000個pm問你大囡叫咩名?

Mrs Or之前有寫信嚟我地學校表揚大師姐,貼咗係放學室出面

gigayan 發表於 19-3-3 15:16
Mrs Or之前有寫信嚟我地學校表揚大師姐,貼咗係放學室出面
...

Wow! 希望益到你地D小師妺啦!!

del

progreenmom 發表於 19-3-3 11:17
昨天面試個個都話淺,感覺都係以成績行先
阿女有英文字唔識呀! 

little_yolky 發表於 19-3-4 12:29
阿女有英文字唔識呀! 

讀文章?

gigayan 發表於 19-3-4 12:37
讀文章?
唔係, 係問題呀

little_yolky 發表於 19-3-4 12:46
唔係, 係問題呀

今年好多家長都覺得係排Rank order,阿大成績咁前,應該無問題的....我個個成績好中間咋,所以好鬼驚....

gigayan 發表於 19-3-4 13:09
今年好多家長都覺得係排Rank order,阿大成績咁前,應該無問題的....我個個成績好中間咋,所以好鬼驚....: ...
要多等一個禮拜...................

little_yolky 發表於 19-3-4 13:15
要多等一個禮拜...................

渡日如年

little_yolky    發表於 19-3-4 13:18

gigayan 發表於 19-3-4 13:17
渡日如年
可能你两个有机会做同學?

gigayan 發表於 19-3-4 13:09
今年好多家長都覺得係排Rank order,阿大成績咁前,應該無問題的....我個個成績好中間咋,所以好鬼驚....: ...
Yolky好似擺自2?話唔埋自1又可能收左?