用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 顏寶鈴書院
樓主: Star1029
go

顏寶鈴書院   [複製鏈接]

e2m 發表於 19-3-13 21:19
你認為到7月時可以有官津學校派位結果,同時又手持李國寶offer?

我都同樣疑問

Peg_Peg 發表於 19-3-14 09:07
好似有規定留位費不能超出$800 wor !
英華今年留位費 $810.

最後問咗顏寶玲,表格上寫四月十日或之前會將資料表交上交署,但佢唔肯講實幾時交,所以都冇註冊到,因為下星期呈分試,本來諗住買個保險註冊左顏寶玲先,萬一月尾前知道今次考得唔理想,就直情去顏寶玲唔參加大抽獎,家下冇咗呢個保險,唯有叫亞仔呢幾日勤力啲,下個星期考好啲,確保唔好跌😝,另外講開留值費,崇真同顏保齡都係$800留位費

回覆 Peg_Peg 的帖子

到時LKP係咪真係仲留住個位俾學生, 真係要搏.
我都係朋友問過佢學校老師, 但佢無親身試過.

Big_Gal 發表於 19-3-14 09:23
回覆 Peg_Peg 的帖子

到時LKP係咪真係仲留住個位俾學生, 真係要搏.
唔敢博,萬一原來被交咗上去,就冇咗抽獎, 嗰日去到問,點都唔講大約確實時間,其實都冇佢辦法,呢啲係學校內部行政,簽得張紙話放棄,就冇得理人哋點做,呢幾個月,成個升中過程,好煩壓力好大,經過呢次明白啲人點解要搵一條龍學校

啱啱 收到電話, NPL 收左, 唔知大家可唔可以話比我知NPL 好唔好? 我本身只係 試下, 無深入了解間學校. 謝謝!

回覆 zenobiawong 的帖子

其實唔錯,有朋友個女已畢業,升左城大,而家大學都讀完出嚟做嘢,好乖,同埋認識附近餐廳老闆,話平時午飯時間,啲學生出嚟都有禮貌企理的,升大學率可以去到七成,相當唔錯,我自己都心大心細,但因為學費問題,同唔算近我住嘅地方,所以放棄左,不過聽講好谷,要睇返你孩子係咪谷得嗰啲

回覆 carmenlook 的帖子

我小朋友係 B1C 學生, 會唔會讀得好辛苦呢?

zenobiawong 發表於 19-3-14 09:47
回覆 carmenlook 的帖子

我小朋友係 B1C 學生, 會唔會讀得好辛苦呢?
朋友囡囡已相隔一段時間,但都可以俾啲資訊你,當年她小學是極出名女名校,有中學的,但因為喺學校屬於中下小小後的升唔番上中學部,於是去咗顏,過到去屬於名列前茅果批,朋友話最好嘅地方係佢全人發展,每個同學都有好多機會,真係有心培育學生,女入咗去之後比之前有自信好多,每次講起佢都話塞翁失馬焉知非福,初初上唔番中學部好失落的,讀左一段時間發覺走咗係有好處

carmenlook 發表於 19-3-14 11:56
朋友囡囡已相隔一段時間,但都可以俾啲資訊你,當年她小學是極出名女名校,有中學的,但因為喺學校屬於中下 ...
聽你咁講, 就放心D, 因為我未了解好衣間學架, 只係因為聽學校講NPL 唔錯, 所以我就去左報名,
本身心儀果間反宜未有消息, 如果衣家收, 就去註冊先啦.

Peg_Peg 發表於 19-3-14 09:07
好似有規定留位費不能超出$800 wor !

留位費有規定的嗎?
under 2000  都算平,咁咪好多人跳船?
有直資係交足一個月學費做註冊費。
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

carmenlook 發表於 19-3-14 09:29
唔敢博,萬一原來被交咗上去,就冇咗抽獎, 嗰日去到問,點都唔講大約確實時間,其實都冇佢辦法,呢啲係學 ...
學校好難答實幾時交表上教育局, 因為經太多程序同人手,書記病左可能要拖幾日, 人齊可能早幾日完成

virgokaren 發表於 19-3-14 12:03
留位費有規定的嗎?
under 2000  都算平,咁咪好多人跳船?
有直資係交足一個月學費做註冊費。

有,規定不能超過800元

carmenlook 發表於 19-3-14 09:37
回覆 zenobiawong 的帖子

其實唔錯,有朋友個女已畢業,升左城大,而家大學都讀完出嚟做嘢,好乖,同埋認 ...
我都係朋友個女讀顏畢業 她女兒畢業只是中等成績 現在已經理大畢業了 她極力推薦我入顏 佢話個女無學壞 仲好有禮貌好有擔當 顏嘅老師個個都好好 最怕你唔識又唔問 老師同學生講 只要你肯放學留 一定教到你識為止 唔係淨係關愛 我覺得老師肯唔肯付出都好緊要 呢一點津校好難做得到

wing135 發表於 19-3-14 12:39
我都係朋友個女讀顏畢業 她女兒畢業只是中等成績 現在已經理大畢業了 她極力推薦我入顏 佢話個女無學壞 仲 ...
謝謝! 聽你地講, NPL 都係一間好學校.

bryancsy 發表於 19-3-14 12:22
有,規定不能超過800元
不是喎, 有間收5,500

bbeasy25 發表於 19-3-14 13:17
不是喎, 有間收5,500
嘩,邊間咁貴

回覆樓主

仲未收到電話,好擔心(emoji)

請問暫時有無band 2a學生收到顏寶鈴offer?
另顏寶鈴除了學費,多唔多其他費用呢?

請問今天仍有人收到call嗎?
‹ 上一主題|下一主題