用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 凖備Cambridge starters
go

凖備Cambridge starters [複製鏈接]

小朋友4yo, 學緊phonics, 想俾佢開始prepare Cambridge starters. 其實係唔係一定要上專門考試既Cambridge course,定abc pathways 既iLearn 或 Babington既 English ladder, generally 提升英文程度好d?
   35    0    1    0

回覆 Faybmama 的帖子

想知x2

回覆樓主

Starter出去學的話,自己其實都要跟
我係working mom,所以starter出去學的,順便増加聽native 英文機會,但自己一定要跟,串字、操卷,你睇住佢做卷,先知佢有機會錯乜,再多加提點

回覆 picalo 的帖子

可否PM邊樹學STARTER?

回覆樓主

我在家附近嘅center 學咋
間center 麻麻
舊年7月到今年2月轉咗3個老師
報咗名,臨考又話冇報,結果其實又報咗
行政混亂
唔介紹人去嘞

想問下, PRESTARTERS課程其實有冇用? 我最擔心串字個PART

回覆樓主

我女讀ABC ilearn,K2考左starters & movers 都係滿盾。ilearn 課程cover左考試既題目,形式一樣,而且phonics底打得好,所以溫下d生字就可以去考。

我女讀左三年ilearn,覺得cambridge考試只係side dish,main course係打好英文讀寫聽說既基礎,我覺得比起上考試班全面得多!

C.Humphrey 發表於 19-4-3 00:17
我女讀ABC ilearn,K2考左starters & movers 都係滿盾。ilearn 課程cover左考試既題目,形式一樣,而且phon …
Hello,
想問下ILEARN會幫手串字嗎? 我仔都有讀ILEARN, 想問下自己要返去幫手串字溫習嗎?
另外, ILEARN不是建議K3才考STARTERS?PAST PAPERS可以在那裏找到?
謝謝

C.Humphrey 發表於 19-4-3 00:17
我女讀ABC ilearn,K2考左starters & movers 都係滿盾。ilearn 課程cover左考試既題目,形式一樣,而且phon ...

ABc ilearn 係咪一星期一堂?

腸仔豬仔飽 發表於 19-4-4 14:27
Hello,
想問下ILEARN會幫手串字嗎? 我仔都有讀ILEARN, 想問下自己要返去幫手串字溫習嗎?
另外, ILEARN不是 ...

ilearn會幫手串字,到某個level (我唔記得啦)會有本簿仔上堂默字,我平時無同個女溫,係考試前溫下,但阿女好多都識串,應該係拼音基礎打得好。

ilearn有定期評估,如果小朋友能力到,家長日時老師會建議去考試,本來我諗住K2只考starters,但家長日後見阿女pre-movers份卷差唔多滿分,問左老師佢都覺得可以一試,咪去考埋,考小學多張cert都有用。

starbear616 發表於 19-4-4 18:58
ABc ilearn 係咪一星期一堂?

ilearn有一星期三堂 / 五堂
一堂既course係Cambridge / read4fun,而ilearn就包埋尼兩個course,除返開每個鐘平d

C.Humphrey 發表於 19-4-4 19:15
ilearn有一星期三堂 / 五堂
一堂既course係Cambridge / read4fun,而ilearn就包埋尼兩個course,除返開每 ...

請問小朋友幾大開始上ilearn?

我都想知小朋友幾時開始上?

其實Starter 好淺,看家長有無時間同平身英文水平如何。中5都識教,讀果part 就因人而異。

題外話:樓下新開間補英文,我走去8掛。開頭都傾得好好,一問佢如果小朋友6歲Cambridge應該讀咩? 佢話Starter 開始,仲要話自己小朋友都是6歲讀緊starter. 我已無心情再聽了。我懷疑佢知唔知好多考小一都會有Mover 程度甚至滿盾。除非父母真係唔識,否則唔會比個6歲仲去讀starter.

Luikm 發表於 19-4-9 12:58
請問小朋友幾大開始上ilearn?

K1

JazlynBaby 發表於 19-4-19 23:59
外國正常starters 確係呢個年紀、所以佢咁講係無錯喎、我係自己間center 8吓問有無得學movers , 佢話班都 ...

我都有睇網頁,6-8歲係starter. 不過香港情況唔同,k3仲starter 就唔接地氣。而且我相信學劵村校K3都應該唔止Starter 程度。

回覆樓主

我女卷幼半龍校k2 都上緊mover la

‹ 上一主題|下一主題