用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 福附二面
樓主: marychan2330
go

福附二面  

我都收到email

記得主任話今次唔會有offer,只有waiting中段or 後段,對嘛?

marychan2330 發表於 19-4-13 01:40
我都收到email

got offer?

nancyngai 發表於 19-4-12 22:54
我個日淨係見父母,無收到電郵

收到e mail,等待(emoji)

fisho 發表於 19-4-13 15:05
收到e mail,等待(emoji)

岩岩收到,同上次一樣係候補名單,但上次話如果有興趣七月時可以通知學校,但今次話如果有興趣,八月先通知學校,其實是否排後左?

收到電郵係七月寫信

nancyngai 發表於 19-4-13 15:30
岩岩收到,同上次一樣係候補名單,但上次話如果有興趣七月時可以通知學校,但今次話如果有興趣,八月先通 ...

好細心,咁都留意到寫信日期唔同左
我地都係8月, 但樓上有人話7月,唔通真係仲後左(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

olii 發表於 19-4-13 20:05
好細心,咁都留意到寫信日期唔同左
我地都係8月, 但樓上有人話7月,唔通真係仲後左(emoji)(emoji)(emoji)( ...

咁如果係7月變8月,真係唔明點解學校叫人in第三次名次仲要排後左。保持不變已經最衰啦!如果仲要排得後過之前果次。真係無語,

岩岩收到,同上次一樣係候補名單,但上次話如果有興趣七月時可以通知學校,但今次話如果有興趣,八月先通 ...

如果係咁,我覺得有被玩感覺。因為佢話係計最高分果一次。如果係因為去第三次面試,表現無之前果次咁好就排名仲低過之前果次。咁點計都有誠意分啦!仲要排名差左?

我睇番兩封e mail對比,真係之前果封話7月,家下呢封話8月,又話計高分果次,根本就呃人。如果咁辛苦去第三次仲排名後左。玩死人咩,突然覺得好玩人,呢間學校

Loveucpy 發表於 19-4-13 20:57
我睇番兩封e mail對比,真係之前果封話7月,家下呢封話8月,又話計高分果次,根本就呃人。如果咁辛苦去第 ...

學校行政係咁上下,想製造公平,其實.....

我睇番兩封e mail對比,真係之前果封話7月,家下呢封話8月,又話計高分果次,根本就呃人。如果咁辛苦去第 ...

有同感,同埋佢話唔睇父母個部分,咁點解之後會有再淨見父母部分(emoji)

nancyngai 發表於 19-4-13 21:05
有同感,同埋佢話唔睇父母個部分,咁點解之後會有再淨見父母部分(emoji)
...

對呢間學校極度失望,口講同所做野唔係相等。其實佢唔收我唔介意囉,但都唔好呃人話計最高分果次囉,見第三次面試,家長同小朋友都辛苦啦

反而有些只見家長的小朋友,由普通waiting,變中段waiting

寶B媽咪 發表於 19-4-13 21:26
反而有些只見家長的小朋友,由普通waiting,變中段waiting

可能這次面試,給一些有哥哥家姐在讀的小朋友的機會。算啦!我都唔寄望太多。

我也是一樣,我諗學校想我們等待。

我仲未收到電郵呢,還有沒有家長同我一樣?

我都收到啦⋯⋯本身後段,依家就上左去中段,叫7月有興趣再去信。

ewingstore 發表於 19-4-14 10:55
我仲未收到電郵呢,還有沒有家長同我一樣?

我都未收到電郵

請問學校叫8月寫信去的家長,email都係話中段?