用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請介紹好的英國留學AGENT
樓主: klungbb
go

請介紹好的英國留學AGENT  

怪獸家長 發表於 19-5-28 14:57
冇錯!
相信平民百姓,冇可能認識全英中學高層,並有足夠影響力去影響學校收生,特別是名校!名聲不好的學 ...
你的留言真的令我在傻笑..

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

yuyueng 發表於 19-5-27 16:24
起度三年甘耐未聽過英里程,突然甘多呢間野既新會員fans既?

又一個新會員來sell

chanti 發表於 19-5-28 23:39
又一個新會員來sell

算啦,大家明嘅,大家可以搵多幾間agent比較下,聽多啲意見,唔好盡信人地嘅介紹

yuyueng 發表於 19-5-27 16:24
起度三年甘耐未聽過英里程,突然甘多呢間野既新會員fans既?

係喎 , 咁多新Account Fans 講呢間野 , 我都係度4年 , 咁主動咁Hard sell 的近年都不多 , 都幾勤力搵生意 , 仲講到萬能咁 ,  不過有邊個Agent 唔係講到自己萬能咁 。

katrinafu 發表於 19-5-30 00:44
係喎 , 咁多新Account Fans 講呢間野 , 我都係度4年 , 咁主動咁Hard sell 的近年都不多 , 都幾勤力搵生意 , 仲講到萬能咁 ,  不過有邊個Agent 唔係講到自己萬能咁 。

我逆向思維諗, x××相信得罪人, 啲新Account 網友表面幫佢 hard sell, 實質係度唱佢倒佢米趕客, 呢招高招.

又或者 如果上面新Account 網友同xxx嘅關係好似政黨建制派同香港政府咁, 建制派議員不斷吹噓棒場香港政府嘅政策及惡法, 但建制派越吹噓越棒場, 市民就越反感, 真係當市民傻. 同樣新Account 網友越吹噓越棒場 Xxx, EK 網友真係越.....

又或者 Eva「xx×」旅居英國廿幾年同香港文化脫節, 又或者佢唔係好識 KOL marketing, 佢上面嗰幾個新Account 網友實際係 "關公"災難. 唔知 Eva「Xxx」有無聽過  "關公"災難 呢個地道香港語?

"關公"災難解釋及例子: https://www.kmatrix.com/single-post/2018/01/12/201617%E5%B9%B4%E6%9C%AC%E5%9C%B05%E5%A4%A7%E3%80%8C%E9%97%9C%E5%85%AC%E3%80%8D%E7%81%BD%E9%9B%A3

無論上面3個可能係邊個, 結果都係對 Eva「Xxx」產生非常負面形象及感覺

小時了了 發表於 19-5-30 09:07
我逆向思維諗, Eva「英里程」相信得罪人, 啲新Account 網友表面幫佢 hard sell, 實質係度唱佢倒佢米趕客,  ...

根本已經over咗,佢哋就係個個長篇大論但內容差不多,又不斷重複負責人及公司名,先至值得懷疑

小時了了    發表於 19-5-30 13:27
8-)

yuyueng 發表於 19-5-28 12:13
之前有家長投訴監護人公司,係咪呢個Eva?呢度好少咁hard sell 一間公司,咁呢間公司得eva一個員工?因為 ...
Eva 不是 Eve。 之前家長有分享Eve Leuxg嘅監護人服務服務,有正有負,最大憂慮係唔知有冇牌。我大囡用佢ok,細囡都會沿用,因為已經Y12,唔係低班,唔洗貼身照顧。
Eva未聽過,亦未聽過有人又做Guardian又做學校中介。

個人以為,呢一、兩年有D留言,有針對性地批評某D服務,但係其他家長追問時唔能夠提供進一步資料/解釋。雖然佢未必同場即時推介其他服務,但係已經成功令人對批評對象留低負面印象。大家要自己過瀘下,睇真D同問多D。

我又想要

個人感覺太大型既AGENT生意太好,又不停搞活動,跟得唔足,咩都好慢。果D細到公司都無,個體戶果D太唔可靠,所以中型AGENT最好,去2間呢度有人用過既比較下。

小時了了 發表於 19-5-11 13:04
我都唔知會唔會full,第一次攪咋。聽人講每班機UM 只有十幾個位,唔知係咪真?
我女14歲 S2,佢未試過一個 ...

Deleted

回覆 erniekwok 的帖子

我也想耍資料,謝謝!

回覆 yuyueng 的帖子

請問可以給中型代理資料我嗎?唔該晒你

我都想要agent資料

回覆 Zsokol 的帖子

可PM我嗎? Thanks

TingKiumom 發表於 19-9-12 11:16
回覆 Zsokol 的帖子

可PM我嗎? Thanks
PM什麼呢...?