用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請介紹好的英國留學AGENT
go

請介紹好的英國留學AGENT  

之前搵開一個但已無做....FOLLOW UP佢客的那位同事又愛理不理....我們想2020年9月入學....很多學校都會在明年1月截止...所以想現在開始著手攪...
請問大家有沒有介紹?

我私訊你

klungbb 發表於 19-2-27 10:53
之前搵開一個但已無做....FOLLOW UP佢客的那位同事又愛理不理....我們想2020年9月入學....很多學校都會在明 ...
2020年9月開學year幾?
1月截止報名係指2020年1月?

如果2020年9月開學,通常19年(今年)暑假開始報名,12月左右出收生名單,部分top schools要兩年前報名添。

Academic asia

醒目開學勳章

klungbb 發表於 19-2-27 10:53
之前搵開一個但已無做....FOLLOW UP佢客的那位同事又愛理不理....我們想2020年9月入學....很多學校都會在明 ...

如果2020年9月入學, 有些學校是今年9-10月會截止. Agent都係果幾間, AA, Dolphin, etc. 無論agent還是學校, 問多幾間搵適合自己的.

我有朋友都搵緊2020 entry,我就想搵2021 entry. 我們早前問咗些agent,佢話其實學校好welcome盡早報名,所以我都開始準備了。

3b 發表於 19-2-28 10:37
如果2020年9月入學, 有些學校是今年9-10月會截止. Agent都係果幾間, AA, Dolphin, etc. 無論agent還是學校 ...

Hello 2020入讀year 7,初步電話傾搵咗(大X agent),佢都係叫我們暑假開始辨處理,因為要考個評估入學試,請問有冇監護人或agent公司介紹?謝謝

醒目開學勳章

agnesmomo 發表於 19-4-29 10:10
Hello 2020入讀year 7,初步電話傾搵咗(大X agent),佢都係叫我們暑假開始辨處理,因為要考個評估入學試 ...

上面回覆已經列出一些EK家長常用的agent了, 不作另外介紹。 Guardian公司不用心急, 決定了入讀那間學校再搵, 因為地區會影響選擇。 之前亦有不少有關Guardian的post, 你可以搜尋一下

I have been to many agents.My advise is to check the school and best visit yourself.
Because all agents introduce the 'high commission' schools and not necessary good ones.
They are all the same but for commission, this is the business world.

Thanks! Actually we end up didn’t use any agency but we visited some schools during last Easter holiday and we have applied some schools by ourselves directly.

回覆樓主:

唔好揾英識,詳細唔講了。agent 太young,經驗淺,唔了解學校,太多甩漏,我就來想投訴。

MrsFung 發表於 19-5-10 17:42
唔好揾英識,詳細唔講了。agent 太young,經驗淺,唔了解學校,太多甩漏,我就來想投訴。
...

呢間好aggressive嗰喎,會積極"散"招牌。請問係邊方面嘅甩漏?

etoile 發表於 19-5-11 10:41
呢間好aggressive嗰喎,會積極"散"招牌。請問係邊方面嘅甩漏?

其實這間我們之前也問過,但那後生仔後來無做,follow我地這個case的人一直不回覆我們。

最後我地自己報學校,已有offers了。

有一間叫LinkedU, 幾個月前我問過佢哋啲英國大學及中學 summer school資料,嗰顧問我感覺幾好

回覆樓主:

@小時了了,咁你報了summer school 未?

klungbb 發表於 19-5-11 12:15
@小時了了,咁你報了summer school 未?
去年10月summer school 一開始有得報名時已立即報咗名,買埋機票添

小時了了 發表於 19-5-11 12:18
去年10月summer school 一開始有得報名時已立即報咗名,買埋機票添

我也報了但未訂機票。你真是好快手。

klungbb 發表於 19-5-11 12:20
我也報了但未訂機票。你真是好快手。
我驚航空公司UM service full 哂嘛。

小時了了 發表於 19-5-11 12:41
我驚航空公司UM service full 哂嘛。

會full的嗎?咁我也要快D比機票。但你個女應該滿十二歲了吧?還要UM嗎?

MrsFung 發表於 19-5-10 17:42
...

個老細Samuel 有fb account , 我有messenger 過佢同佢講,佢會搵人follow