用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 元朗Band one叩門
go

元朗Band one叩門 [複製鏈接]

嚟緊會由九龍搬入元朗,但因為啱啱先決定,乙部地址將會跟學校喺舊區,所以可能會喺派位之後去元朗試吓叩門,但之前從冇研究過元朗學校,想問下Band one中至尾有邊間係自行同甲乙部都冇揀過嘅情況下可以叩門呢?
   0    0    0    0

carmenlook 發表於 19-2-27 09:34
嚟緊會由九龍搬入元朗,但因為啱啱先決定,乙部地址將會跟學校喺舊區,所以可能會喺派位之後去元朗試吓叩門 ...
你住元朗邊度?如果新元朗中心、YOHO,可能出市區讀都唔係咁唔方便。

王家爸爸 發表於 19-2-27 14:48
你住元朗邊度?如果新元朗中心、YOHO,可能出市區讀都唔係咁唔方便。
錦上路站,步行幾分鐘到站,所以出九龍如果近地鐵的,同入元朗時間未必差好遠,不過叩門的話兩邊都會試

carmenlook 發表於 19-2-27 21:35
錦上路站,步行幾分鐘到站,所以出九龍如果近地鐵的,同入元朗時間未必差好遠,不過叩門的話兩邊都會試 ...
如果係錦上路站,講真,出九龍同去元朗分別唔大。如果係去九龍既英華、李國寶、QES嗰啲,可能仲方便過去元朗崇德、翁祐。

請問QES 係邊間?

kanhan 發表於 19-2-28 08:55
請問QES 係邊間?
旺角東站隔離既伊利沙伯中學(Queen Elizabeth School)。

王家爸爸 發表於 19-2-27 23:35
如果係錦上路站,講真,出九龍同去元朗分別唔大。如果係去九龍既英華、李國寶、QES嗰啲,可能仲方便過去元 ...
伊利沙伯嗰啲超左班,唔會考慮啦,李國寶嚟緊諗住報第二階段,希望得的話可以有個Offer係手帶抽獎就安心啲,不過今年人多,始終都有D驚派唔到要叩門,所以都開始構思緊啱路程又啱 Level 的學校,thx

謝謝明白了!王家爸爸
另想問下,
李國寶好,還是崇真好呢?

kanhan 發表於 19-2-28 09:38
謝謝明白了!王家爸爸
另想問下,
李國寶好,還是崇真好呢?
個人鍾意李國寶多啲。

嚟緊會由九龍搬入元朗,但因為啱啱先決定,乙部地址將會跟學校喺舊區,所以可能會喺派位之後去元朗試吓叩門 ...

可試元朗商會中學

屯門 百周年、陳瑞芝、梁銶琚 都值得一試
‹ 上一主題|下一主題