用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 禮賢 am vs 民幼 pm (真心請教)
go

禮賢 am vs 民幼 pm (真心請教) [複製鏈接]

禮賢 am vs 民幼 pm

background: 大仔現k2,為細女選k1 , 如大仔派到好學校( 沙田91),希望細女照跟,兩個年紀相約照顧方便d。選半龍因為如大仔派得唔好又叩門不成功,讓細女有個 back up 。

大家會點選: 禮賢 (可抽獎) vs 民幼 (不可抽獎)

0    0    0    0

禮賢 am

回覆 victoriababy 的帖子

禮幼 & 禮小

回覆樓主

民幼學術好過禮幼, 有net班主任, 又有連繫Band 1英中

但如果你一心抽獎, 當然揀禮幼

如果俾我, 我會先揀民幼給妹妹, 出年你大仔如果抽到or扣到 靚津小, 妹妹就跟住上唔使煩, 民幼馬上轉校 (慳學費) or 留到K3唔要民小offer

若果大仔入不到靚津小, 我相信妹妹你都唔敢再抽獎啦, 民幼冇得抽獎都冇所謂啦, 又能有民小offer在手, 似乎穩陣啲

民幼

victoriababy 發表於 19-2-22 11:00
禮賢 am vs 民幼 pm

background: 大仔現k2,為細女選k1 , 如大仔派到好學校( 沙田91),希望細女照跟,兩個 ...

民幼,始終有backup 好過冇,除非你好唔鐘意民小

要考慮一樣, 雖然民幼好大機會上民小,但我朋友個仔民幼上吾到民小,考小學一樣辛苦。

flones5 發表於 19-2-27 12:12

要考慮一樣, 雖然民幼好大機會上民小,但我朋友個仔民幼上吾到民小,考小學一 ...

民幼都上唔到民小,咁係你朋友仔仔資質嘅問題多啲。

‹ 上一主題|下一主題