用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 對另一篇花園大廈浸信會幼兒學校不實的評論 ...
go

對另一篇花園大廈浸信會幼兒學校不實的評論

原來現在BK只比發一種聲音,一些就讀花浸的媽咪反映佢地的觀感就要被禁止或刪除????

我曾經是這間學校的家長, 我仔由N班讀至畢業,讀得好開心, 一直覺得老師細心又有愛心, 可能因為學校老師都是基督徒,學校的餐食都有專職的姨姨煮, 食得放心. 學習方面, 真真要睇家長要求,我就喜歡小朋友開心/愉快學習, 若想要催谷相信這間學校就真係唔多合適

另外, 我唔覺校長串,平時見面都會關心兩句, 唔熱情唔代表串卦?

呢句 (特別要讚的:2位主任都好好,好親切有愛心)我好認同.

前面有家長已提過
學生升小一係有講座 (可惜
被禁止或刪除)   當年還請嘉賓分享經驗, 我仔畢業後亦曾被邀請分享經驗,    所以我對上面那位家長的言論覺得好奇怪.

唔知我係咪都會被禁止或刪除????

由於收到舉報,經管理團隊調查,發現相關主題有多個不尋常帳戶,有組織性留言,以達至其目的,違反基本版規,有關帳戶已被封鎖。

教育王國有完善的申訴機制,該用戶可通過聯絡管理員向我們作出申辯。

花花vava 發表於 19-2-20 13:32
原來現在BK只比發一種聲音,一些就讀花浸的媽咪反映佢地的觀感就要被禁止或刪除????
我曾經是這間學 ...

首先,我對你所講嘅非常懷疑,而所有被禁止發言嘅是不是打手明眼人都知咩回事!睇生產值有D連10都唔夠!而你都係得44,新手A/c

你話你唔係打手嘅話,就唔會講出咁嘅大話:升小一有講座、邀請嘉賓、學生分享經驗

lyt1024 發表於 19-2-21 22:39

首先,我對你所講嘅非常懷疑,而所有被禁止發言嘅是不是打 ...
願聞其詳....

回覆 lyt1024 的帖子

我所講的都是我真實的經歷,雖然我小朋友畢業多年,但我亦間中會回校探望老師。學校現在或者有些政策改變了,但我相信學校不會莫視家長的意見。就另一篇話星期日教會活動後的衞生,據我所知前年學校收到家長的反映後,便已即時向教會提出每次聚會後,請姨姨們回校消毒清潔,所以唔再存在衛生問題。雖然我極少回應或開帖,但我一直都喜愛教育王國,因為這裏好多家長的分享或討論都中肯。

回覆 特派員 的帖子

管理員,多謝你的回覆。我明白你們有自己的觀感和決策。就另一帖的內容,事實上我無意中看到,當中的一些不實的指責令我感到不快和替學校不值,我相信那些被禁止或刪除的家長和我一樣感受吧…

花花vava 發表於 19-2-20 13:32
我曾經是這間學 ...

我都少入嚟。
我冇睇過另外一篇對呢間學校嘅觀感或者態度,不過我對呢間學校都有保留
事隔多年唔再講啦   

Poyau    發表於 19-6-25 16:41

回覆樓主:

其實感覺既野好主觀
你覺得個校長nice可能佢果刻心情好
既然唔少人回應間學校職員串/態度差
我諗你都無謂再抗辯啦
你又唔係起果度做可以日日昅實佢地
不過既然都畢左業咁耐可能行政或者有d方針已經唔同左

crystal媽咪 發表於 19-2-24 11:19
我都少入嚟。
我冇睇過另外一篇對呢間學校嘅觀感或者態度,不過我對呢間學校都有保留
事隔多年唔再講啦 :i ...
呢個講法實在令人有好大想像空間,唔知有無實際交手的體驗可以分享一下呢?